22 Iulie 1946 - A fost creată Organizația Mondială a Sănătății (OMS)
La 22 iulie 1946 a fost creată Organizația Mondială a Sănătății (OMS), instituție specializată a Națiunilor Unite, cu sediul la Geneva; funcționează, efectiv, de la 7 aprilie 1948 (România este membru al OMS din 1948).
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este agenția specializată a Națiunilor Unite responsabilă pentru coordonarea politicilor de sănătate publică la nivel global. Începând cu anul 1948, OMS are rolul de a promova sănătatea, preveni bolile și răspunde situațiilor de urgență sanitară.
Misiunea principală a OMS este de a asigura că toți oamenii au acces la servicii de sănătate de calitate. De exemplu, programul său „Sănătate pentru toți” și-a propune să elimine inegalitățile în accesul la îngrijiri medicale.
Pandemia de COVID-19 a pus OMS într-o lumină profund negativă, cu grave implicații sociale, politice și ideologice, atrăgând numeroase controverse și critici la nivel mondial. Criticile legate de gestionarea inițială a crizei sanitare au dus la apeluri pentru reformarea agenției, mergându-se în unele cazuri chiar până și la declarații ale unor lideri de țări care au spus că își doresc ieșirea țărilor lor din OMS.
La nivel european, mai mulți lideri politici au criticat intens modul cum OMS a gestionat și coordonat activitatea în sistemele de sănătate naționale ale fiecărei țări, în timpul pandemiei, ieșind cu statistici și rapoarte care arătau date și informații șocante despre cum a fost gestionată toată această perioadă.
”O țară de oi merită un guvern de lupi?” (Edward R. Murrow) Suntem un popor…
Tribunalul Mehedinți a decis că refuzul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți de a acorda acreditare jurnalistică…
O situație cu adevărat inumană este relatată într-una dintre lucrările istoricului român Vasile Lechințan: în…
Deputatul Anamaria Gavrilă reacționează printr-o scrisoare deschisă către TikTok și Facebook: Vrem transparență! "Toți cei…
La data de 7 aprilie 1908 avea loc într-o comună din Arad un samavolnic act…
Un cont vechi de aproximativ 13 ani al redactorului nostru șef, Fandel Mihai, https://facebook.com/mihai.fandel, a…
Leave a Comment