Educație

Un nou pas către educația europeană la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Jiu

Anul școlar 2024-2025 marchează un nou început pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Jiu, care va implementa proiectul ERASMUS+, cu numărul 2024-1-RO01-KA121-VET-000211957, sub denumirea „VET – Acces la Formare”, aflat în al doilea an de acreditare Erasmus Vet (NR. 2022-1-RO01-KA120-VET-000109954).

Acest proiect ambițios, finanțat exclusiv din fonduri europene, cu un grant maxim de 64,208.00 euro, se desfășoară pe o perioadă de 15 luni, începând cu 1 iunie 2024 și având ca termen de finalizare 31 august 2025. Proiectul își propune să aducă beneficii semnificative atât elevilor, cât și profesorilor din cadrul școlii.

Obiectivele proiectului sunt clare și bine definite:

1. Dezvoltarea competențelor profesionale și lingvistice ale elevilor: Proiectul își propune să îmbunătățească abilitățile profesionale, lingvistice și personale ale participanților la mobilitățile VET (Vocational Education and Training), oferindu-le oportunitatea de a obține certificatul Europass. Acest certificat este recunoscut la nivel european și va contribui semnificativ la creșterea șanselor de angajare pe piața muncii pentru tinerii absolvenți.

2. Formarea specialiștilor VET prin metode inovatoare: Proiectul nu se adresează doar elevilor, ci și profesorilor. Aceștia vor avea șansa să participe la stagii de tip „job-shadowing” în cadrul unor instituții europene, pentru a învăța metode noi și inovatoare de predare și evaluare. Astfel, competențele profesionale ale specialiștilor VET vor fi diversificate, iar educația din cadrul școlii va fi îmbunătățită.

3. Dezvoltarea multiculturală: O componentă importantă a proiectului este promovarea integrării într-un sistem educativ european. Aceasta va favoriza dezvoltarea multiculturală atât în rândul elevilor, cât și al profesorilor, contribuind la o deschidere mai mare către diversitatea culturală și socială a Uniunii Europene.

Proiectul „VET – Acces la Formare” reflectă angajamentul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Jiu de a oferi o educație de calitate, modernă și adaptată cerințelor actuale ale pieței muncii. Prin participarea la acest program, atât elevii, cât și cadrele didactice vor beneficia de experiențe europene care vor îmbogăți perspectivele de dezvoltare profesională și personală.

Această inițiativă reprezintă un pas important către internaționalizarea educației și crearea unui mediu de învățare care să răspundă nevoilor diverse ale comunității educaționale din România.

Mihaela Toma, Profesor CSEI Târgu Jiu

Ultimele postari ale lui admin.RB (vezi toate)

admin.RB

0758 01 01 01

Leave a Comment

Recent Posts

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

o zi ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

2 zile ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

3 zile ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

5 zile ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

o săptămână ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

o săptămână ago