Administrația lui Boc de la Cluj încă nu s-a eliberat de horthyști?
De peste trei decenii, Ziua de 11 Octombrie 1944, Ziua Eliberării Clujului de sub ocupația ungurească, horthystă, nu este sărbătorită cu fastul pe care îl îmbracă aceste manifestări la Sfântu Gheorghe de pildă, unde culmea este fieful UDMR, la Satu Mare sau chiar la Oradea unde aceste manifestări sunt chiar de amploare.
De ce face notă discordantă Clujul față de alte orașe din Transilvania? Un fapt foarte rușinos și știut de puțină lume, Divizia 4 Infanterie “Gemina” de la Cluj Napoca a fost chemată anul trecut la Oradea pentru manifestările dedicate zilei de 12 Octombrie 1944, Ziua Eliberării orașului Oradea de sub teroarea horthystă, pe când la Cluj, pe 11 octombrie, Divizia 4 Infanterie “Gemina” este ținută în garnizoană, în baza militară din Cluj.
Foto: Cum arată manifestările dedicate eliberării orașului la Oradea (12 Octombrie)
Foto: Cum arată manifestările dedicate eliberării orașului la Satu Mare (25 Octombrie)
Ce se întâmplă la Cluj? De unde atâta lipsă de românism, de patriotism? Chiar face acolo tot ce vrea grupul acela infracțional și antiromânesc de la Cluj?
La Cluj, de când e Emil Boc primar, manifestările dedicate Zilei Eliberării Clujului (11 octombrie 1944) au fost unele deosebit de discrete și sterile, organizate de către reprezentanții primăriei cu un sictir enorm și doar la insistențele unor oameni care s-au arătat interesați de sărbătorirea acestei zile.
PS: cel puțin de când Clujul a intrat pe mâinile antiromânului Emil Boc, din aceeași clică a ligii vestului (a se citi a antiromânismului) din care mai fac parte și alți antiromâni precum Bolojan, Falcă, etc, orașul a început să aibă niște accente vădit antinaționale.
De decenii bune la Cluj nu se mai organizează manifestații fastuoase pentru eliberarea orașului de sub ocupația horthystă.
Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…
Experimentul Pitești nu este doar o pagină întunecată din istoria României, ci una dintre cele…
O pagină tragică din istoria Maramureșului, uitată și neglijată pe nedrept 27 Iunie 1944 -…
Pe 27 iunie 1849, Avram Iancu a trimis un răspuns oficial colonelului ungar Iosif Simonffy…
În perioada interbelică comuna Cuzdrioara ( acum în județul Cluj) făcea parte din județul Someș,…
În anul 2020, istoricul român Vasile Lechințan publica un cutremurător studiu despre atrocitățile petrecute în…
Leave a Comment