Publicitate

Jocul ,,ATHOS. Muntele eroilor”

Jocul de familie / jocul parohiei

(Comenzi pe www.joculathos.ro sau la tel. 0735836977)

Un adevăr elementar: mulți dintre părinții și bunicii creștini au simțit lipsa unor jocuri educative care să conțină elemente creștin-ortodoxe. Jocul Athos. Muntele eroilor vine să umple un gol.

Sfântul Munte Athos este Grădina Maicii Domnului. Athosul este un munte special. Este muntele în care au trăit cei mai mulți eroi adevărați, muntele în care au trăit cei mai mulți sfinți. Prin intermediul jocului Athos. Muntele eroilor, cei care îl joacă – fie că sunt copii, tineri sau adulți – pot afla diferite lucruri despre viața creștină. Jocul acesta nu este doar o cateheză despre sfinții sau mănăstirile de la Sfântul Munte Athos, ci pune în valoare multe alte elemente legate de sărbători, de rugăciune, icoane etc. Dar în același timp conține și o mulțime de cărți de joc cu întrebări legate de cele mai frumoase amintiri legate de familie, de prieteni, de locuri văzute sau de cărți citite etc.

„Cum? Se pot învăța lucruri serioase jucându-te?” Bineînțeles! Jocul este unul dintre cele mai eficiente moduri prin care poți învăța.

Acest joc a fost creat cu binecuvântarea și sub îndrumarea unor părinți de la Sfântul Munte Athos. Cel mai important sprijin pentru realizarea lui a venit de la un mare duhovnic român, părintele Iulian de la Schitul Prodromu (1926 – †2023).

Există două feluri de eroi – eroi reali și eroi imaginari. Copiii și tinerii de astăzi sunt fascinați de eroii imaginari – între care binecunoscutele personaje din universul Marvel sau cele din universul DC Comics se află pe podium. Numai că acești supereroi, prin fascinația pe care o exercită în mințile tinere, pun în paranteză faptul că, de-a lungul istoriei creștine, au trăit o mulțime de supereroi adevărați. Oameni care au biruit legile fizicii, care cu adevărat au mers pe apă, care au vindecat bolnavi, ba chiar au înviat morți. Adică au arătat că puterea lor biruie moartea, pentru că este puterea lui Hristos, Cel care a înviat din morți, „cu moartea pe moarte călcând”. Acești oameni au făcut o mulțime de minuni. Ei sunt sfinții, adevărații supereroi, care, spre deosebire de cei imaginari, au marea calitate că sunt ființe reale, care vor să ne ajute, să ne ocrotească. Asta nu pot face nici supereroii de la Marvel și nici alți supereroi îndrăgiți din filme sau desene animate.

Totuși, jocul poate fi jucat și de către cei pentru care viața creștină nu prezintă, deocamdată, interes. Aceștia pot răspunde la întrebările aflate pe cărțile de joc cu litere. Există și o variantă de joc din care elementul religios lipsește aproape în totalitate. Mai mult, pe spatele tablei jocului Athos. Muntele eroilor există o altă versiune a jocului, Drumul spre Athon. Tabla respectivă poate fi folosită și pentru alte variante de joc, adresate celor care nu sunt interesați de întrebările și răspunsurile legate de viața spirituală.

Prețul unui joc este de 90 de lei – cu transportul inclus pe teritoriul României.

Cei care cumpără minimum 5 jocuri vor plăti 50 de lei pentru 1 joc (rabat 44.45%, cu TVA 19% inclus), transportul fiind gratuit pe teritoriul României, doar dacă îl cumpără de aici: https://areopag.ro/magazin/jocul-athos-muntele-eroilor/.

Ultimele postari ale lui admin.RB (vezi toate)

admin.RB

0758 01 01 01

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

2 zile ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

4 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

4 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

4 zile ago