librariasophia.ro
Lucrarea de faţă se sprijină pe practica cotidiană a ajutorării omului care se confruntă cu o problemă anevoie de rezolvat, în încercarea de a oferi o cunoaştere mai adâncă a esenţei neajunsurilor care îl împiedică să propăşească în viaţa duhovnicească. De un mare folos sunt observațiile care analizează temeinic realitățile comune spațiului duhovnicesc și psihologic, realizând distincția, printre altele, între dragoste şi dependenţa emoţională, dat fiind că adesea ne lovim de neputinţa de a deosebi între cele două, iar de aici provine o serie întreagă de urmări tragice.
Autorul a reuşit să îngemăneze experienţa Sfinţilor Părinţi cu aceea a psihologilor ortodocşi contemporani într-o formă actuală și accesibilă tuturor. Psihologul şi preotul nu ar trebui să se substituie unul celuilalt, ci fiecare ar trebui să-și asume lucrarea încredinţată: rezultatul este cu totul uimitor atunci când împreună lucrează şi împreună îl ajută pe omul care se străduiește și se luptă să iasă din fundăturile duhovniceşti şi sufleteşti în care s‑a împotmolit.
Cartea de faţă este tocmai rezultatul unei asemenea împreună‑lucrări, şi nădăjduim că nu puţini vor fi cei ce vor afla folos din ea.
depresia ▪ obsesiile ▪ neacceptarea de sine ▪ învingerea iluziilor ▪ pași spre depășirea crizei ▪ redobândirea bucuriei de a trăi
Comandă pe www.librariasophia.ro.
La data de 18 aprilie 1942 în comuna Viile Sătmarului s-a petrecut încă un eveniment…
La 17 aprilie 1916 în Birchiș, Caraș Severin, sătenii nu vor să voteze candidatul ungur.…
”O țară de oi merită un guvern de lupi?” (Edward R. Murrow) Suntem un popor…
Tribunalul Mehedinți a decis că refuzul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți de a acorda acreditare jurnalistică…
O situație cu adevărat inumană este relatată într-una dintre lucrările istoricului român Vasile Lechințan: în…
Deputatul Anamaria Gavrilă reacționează printr-o scrisoare deschisă către TikTok și Facebook: Vrem transparență! "Toți cei…
Leave a Comment