Cluj-NAPOCA

În anul 2025, declarat anul Mihai Eminescu, Clujul este rușinea României!

În anul 2025, declarat anul Mihai Eminescu, Clujul este rușinea României! Nici până în ziua asta Eminescu nu are la Cluj o placă cu numele, său măcar la nivelul celei vechi! Până să apară Bocul cel căzut în cap, statuia lui Mihai Eminescu din fața Teatrului Național din Cluj Napoca stătuse liniștită câteva decenii, pusă în valoare și apreciată la adevărata sa importanță.

Inaugurată pe 3 iunie 1976 cu mare entuziasm național, statuia lui Mihai Eminescu din fața Teatrului Național din Cluj a reprezentat pentru clujeni multă vreme o adevărată carte de vizită din punct de vedere cultural, mai ales că statuia este una impozantă și pusă în valoarea de semnătura olografă a lui Mihai Eminescu, cioplită în marmură albă.

Boc calcă de câțiva ani buni pe urmele lui Bolojan, războindu-se cu statuile românești din Cluj

Fix pe modelul implementat de Ilie Bolojan la Oradea, un adevărat tartor al dărâmării monumentelor românești, și limbricul PDL-ist de la Cluj a început să facă același lucru: a îndepărtat de pe statuia lui Baba Novac partea de inscripție care dezvăluia că a fost ucis în chinuri de către unguri, a dat jos statuile lui Emil Racoviță, Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Iuliu Maniu, și tot așa într-o frenezie antiromânească absolut mizerabilă. Mai târziu, presa clujeană avea să dezvăluie rolul jucat de către un arhitect maghiar premiat de către Budapesta pentru servicii aduse Ungariei, în toată această hungariadă îndreptată împotriva monumentelor românești din Cluj-Napoca.

La Cluj-Napoca se petrec adevărate crime împotriva patrimoniului cultural: o plăcuță kitschioasă, o „chinezărie”, în locul semnăturii olografe a lui Mihai Eminescu!, Foto: cluj24.ro
În anul 2025, declarat anul Mihai Eminescu, Clujul este rușinea României!, Foto: Facebook / Cristi Cristescu, Buletin de Carei

Când în cele din urmă s-a scărpinat în capul său chel și lipsit de neuroni, Bocăilă a repus în bătaie de joc statuile lui Mihai Eminescu și Lucian Blaga, dar nu așa cum fuseseră înainte, ci fără soclurile lor de dinainte și fără plăcile cu numele lor și anii între care au trăit. Cel puțin la Eminescu, a dispărut fără urmă placa de marmură cu deosebit de frumoasa semnătură olografă a poetului nostru național. În locul plăcii de marmură cu semnătura olografă a lui Eminescu s-a pus un kitsch de placă, o chinezărie, dar și aia doar pentru a astâmpăra gura românilor care au protestat împotriva mutilării statuii lui Eminescu de la Cluj.

Chinezăria a oxidat rapid, probabil o fi fost cel mult de folosit undeva în interior, vreo chinezărie de placă pentru birou, iar acum arată oribil, de parcă ar fi fost adusă de la lada de gunoi. Un gunoi la fel de pestilențial precum cel care conduce destinele orașului! Rușine Cluj, rușine pentru ce ați votat și tot votați de atâta amar de vreme!

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

9 Aprilie 1942 – Horthyștii unguri i-au înjugat pe premilitarii români la grapă și au grăpat cu ei 4 jugăre

O situație cu adevărat inumană este relatată într-una dintre lucrările istoricului român Vasile Lechințan: în…

21 de ore ago

Anamaria GAVRILĂ: „Toți cei care sunt împotriva sistemului sunt cenzurați.Conturile lor sunt închise. Postările dispar”

Deputatul Anamaria Gavrilă reacționează printr-o scrisoare deschisă către TikTok și Facebook: Vrem transparență! "Toți cei…

2 zile ago

7 Aprilie 1908 – Prigonirea tricolorului românesc. Preot osândit la închisoare pentru tricolorul românesc!

La data de 7 aprilie 1908 avea loc într-o comună din Arad un samavolnic act…

3 zile ago

Grup infracțional organizat de hărțuitori online, sprijinit de autorități și presa progresistă

Un cont vechi de aproximativ 13 ani al redactorului nostru șef, Fandel Mihai, https://facebook.com/mihai.fandel, a…

3 zile ago

Lilioara Găitan, cadru didactic la Suceava, hărțuitor politic și ideologic pe Facebook

La începutul lunii ianuarie 2025 încă aveam un abonament Facebook verificat, din ăla cu bulină…

3 zile ago

Ziua jertfei

De ziua jertfei mă închin Purtând în suflet apăsarea Acelui timp mai greu ca marea…

6 zile ago