Foto: magazincritic.ro
Vorbim de zeci de ani despre depolitizarea sistemului de educație și nu avem nici un rezultat. Mai mult, noile reforme au dat „puteri depline” autorităților județene cu titularizarea profesorilor pe instituții de învățământ, astfel încât au pătruns și pătrund în sistem din ce în ce mai mult profesori mediocrii și submediocrii, folosiți ca „turnători” ai profesorilor competenți cu demnitate și onoare față de decidenții politici. De fapt, aceasta este cauza principală a știrbirii autorității personalului didactic și umilirea lor prin tot felul de legi care au adus educația în situația actuală. Și nu-i suficientă „educația de partid”, dacă nu le umpli profesorilor timpul cu „cursuri de perfecționare” pe leafa lor, astfel încât, dacă nu ai minim 90 de credite în 5 ani, riști să fi exclus de la școala unde predai pentru că nu ai participat la cursurile acreditate de minister. În felul acesta, până la pensie un profesor are neoficial cel puțin echivalentul a 5 facultăți. Cei mai mulți, pentru a evita formalitatea acestor cursuri, preferă chiar să facă alte specializări. Și mai grav s-a ajuns în situația ca politica DPPD-ul să fie considerată de majoritatea personalului didactic o normalitate. Și oare de ce? SIMPLU! Pentru că angajații lor au recomandarea politrucilor.
În felul acesta, aceiași politruci certați cu educația, au grijă să îngroașe rândurile analfabețior funcționali, absolut necesari în procesele lor electorale și în menținerea unui stat mafiot. Și sindicatele, aflate sub tutela puterii se fac că îi reprezintă… Și cine-i de vină pentru rezultate? Profesorul, nu reprezentanții ministerului numiți politic, că nu, așa este DEMOCRAȚIA!
Astfel, s-a ajuns ca în fruntea țării să avem analfabeți funcționali care îi condamnă pe profesori să învețe degeaba toată viața, deoarece finalitatea acelor cursuri se vede an de an la examenele naționale. Vă imaginați cât este de penibil să primești lecții de la colegii tăi și cât de multe se poate învăța la astfel de cursuri?
MAGAZIN CRITIC – Contează pe ȘTIRI ce contează
Revista MAGAZIN CRITIC a împlinit 18 ani de apariție neîncetată. Din luna martie 2007, revista…
La data de 12 Mai 1886 s-a înființat "Secția pentru colonizarea secuilor" a societății Emke,…
În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…
Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…
Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…
Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…
Leave a Comment