Antiromanism

Student român discriminat la Oradea pentru că purta la gât un medalion cu lupul dacic

”O țară de oi merită un guvern de lupi?” (Edward R. Murrow)

Suntem un popor născut sub semnul lupului, de asta atacă ei dacismul.

Decanul facultății de istorie din Oradea, Gabriel Moisa, descurajează studenții din facultate să poarte simbolul lupului dacic. S-a luat de un student și l-a muștruluit pentru că acesta purta un medalion cu lupul dacic. Este a doua mare mizerie de acest gen care se întâmplă în România, după cazul elevului discriminat într-un liceu din România pentru că avea o insignă cu harta României Mari și mesajul “Basarabia e România”.

De unde această alergie la tot ce amintește de strămoșii noștri geto-daci?

Dacă până și decanul unui facultăți de istorie din România face discriminare pe criteriile ideologice, politice și identitare în facultatea pe care o conduce, apoi ce să mai spunem de alogenii care ne atacă reperele noastre identitare?

Gabriel Moisă, decanul facultății de istorie Oradea

Dar care-i scopul de a reduce la zero dacismul în România? De unde această pornire mancurtă?

Noi românii suntem aici pe aceste pământuri dintotdeauna, avem o continuitate de mii și mii de ani. Și suntem un popor născut sub semnul lupului, mai exact sub semnul lupului dacic, acel stindard care în antichitate a speriat până și Imperiul Roman, dar și triburile germanice care reprezentau la vremea aceea în afară de daci singura opoziție reală pe continentul european pentru Imperiul Roman.

Ei bine, un popor dezrădăcinat de istoria sa, căruia îi tai legăturile cu cerul și cu pământul, căruia îi tai legăturile cu bravii săi strămoși, este un popor care dacă nu știe că s-a născut sub semnul lupului și îi curge prin vinele sale sângele bravilor geto-daci, este un popor pe care îl poți manipula și aduce mai ușor la starea de “țară de oi”, nu de lupi.

Ăsta este substratul real al propagandei mizerabile dezlănțuite în România împotriva dacismului. Nu se promovează cetățile dacice, nu se mai fac aproape deloc săpături arheologice serioase în siturile dacice, ba chiar sunt distruse cetăți dacice cum e cazul cetății dacice a lui Burebista de la Argedava, care va fi străbătută de o autostradă. Nu se mai promovează serios istoria dacilor, ni se impune istoria altor popoare, istoria minorităților și a celor care au preluat puterea în 1989 printr-o lovitură de stat.

Un popor care știe că este urmașul celor născuți sub semnul lupului ar avea caracteristicele unui popor de lupi și nicidecum al unuia de oi. Tocmai asta îi deranjează și nu vor să realizeze românii. De asta este combătut dacismul cu atâta ură și cu atâta înverșunare.

Foto: captură video TVR

PS: Tot Gabriel Moisa este cel care a promovat la Oradea aberațiile “istorice”, antiromânești, filo habsburgice, filo austriece, ale altui trădător de țară, Hurezeanu

Gabriel Moisă, Emil Hureanu, doi antiromâni

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

5 ore ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

o zi ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

4 zile ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

o săptămână ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

o săptămână ago

24 Aprilie 1877 – Începe războiul ruso–turc, la care ia parte și România, dornică să–și consfințească independența de stat deplină

Declinul evident al Imperiului Otoman începând cu prima jumătate a secolului XIX a încurajat mai…

o săptămână ago