Invitație la lectură: Secția Amazoanelor - File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României
Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă niște file din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României, legate de activitatea unor femei frumoase, bine pregătite pentru a-i influența pe oamenii cu responsabilități înalte din Statul Român să acționeze în conformitate cu interesele revizioniștilor maghiari.
Cartea este intitulată “Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României”, este scrisă de către Vasile Dumitru Fulger, licențiat în drept, inspector principal de specialitate (1985-1990) în cadrul Ministerului Justiției, și redă niște strategii șocante cu care un anumit grup de femei au acționat pe teritoriul României în interesul Budapestei și al intereselor revizioniste ungare.
Spionajul horthyst a folosit trei tipuri de categorii de femei spion pe teritoriul României:
– Grupa A – indicatoare (culegătoare de informații despre orice obiectiv sau persoană despre care era interesat statul ungar)
– Grupa B – recrutoare (femei care recrutau maghiari, alți alogeni sau chiar români trădători pentru interesele revizioniste ale Ungariei)
– Grupa C – contaminatoare (femei infestate cu sifilis sau alte boli venerice care să contamineze bărbați cu funcții importante în Statul Român)
“SECȚIA AMAZOANELOR pătrunde în culisele spionajului maghiar, care avea și o secție de femei cu această denumire. Desigur, folosirea femeilor în activitatea de spionaj nu este o noutate. Prezenta carte a lui Vasile Dumitru Fulger este de natură să-i pună în gardă pe oamenii cu responsabilități din Statul Român, în brațele cărora pot fi aruncate femei frumoase, bine pregătite pentru a-i influența să acționeze în conformitate cu interesele revizioniștilor sau pentru a obține date și informații care să fie transmise Centralei de spionaj din Budapesta.”
Autorul, Vasile Dumitru Fulger s-a născut la 16 decembrie 1932 în Bucureşti. Este Licenţiat al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti. A activat în Ministerul Justiţiei ca inspector principal de specialitate (1985-1990).
S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…
Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…
Declinul evident al Imperiului Otoman începând cu prima jumătate a secolului XIX a încurajat mai…
Deputatul AUR Mihail Neamțu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă,…
La data de 18 aprilie 1942 în comuna Viile Sătmarului s-a petrecut încă un eveniment…
Leave a Comment