Dacă la începutul secolului XX în Iași exista o comunitate foarte puternică de evrei, după unii specialiști aproximată chiar la jumătate din populația orașului pe la mijlocul secolului XIX, astăzi evreii sunt o prezență destul de exotică din fosta capitală a Moldovei.
În Iași, în perioada interbelică existau două zone din oraș recunoscute pentru comunitățile numeroase de evrei: Târgu Cucu și Păcurari. Anume în Păcurari își aveau evreii și cimitirul evreiesc, unde la capătul orașului pe atunci, la ieșire înspre Lețcani.
Ieri, ieșenii au fost martorii unui moment inedit în cartierul Păcurari: un grup de evrei coborât dintr-un autocar a început să danseze pe trotuarul larg, fără niciun fel de inhibiții și fără să-și ascundă bucuria. Un internaut a filmat momentul și a pus înregistrarea pe facebook.
- 18 Aprilie 1942 – Comuna Viile Sătmarului. Refugiatul Pop Vasile spânzurat de subsuori, timp de 5 zile, și zilnic stropit cu apă rece - 18 aprilie 2025
- 17 Aprilie 1906, Birchiș – Sătenii nu vor să voteze candidatul ungur. Jandarmii maghiari deschid focul asupra mulţimii - 17 aprilie 2025
- Student român discriminat la Oradea pentru că purta la gât un medalion cu lupul dacic - 12 aprilie 2025