International

O trupa multinationala din Legiunea Straina a cântat „Treceți Batalioane romane Carpații”

O trupa multinationala din Legiunea Straina a cântat „Treceți Batalioane romane Carpații”. Nu doar romanilor le trec fiori atunci cand aud cantandu-se „Treceți Batalioane romane Carpații”, ci si soldatilor de diferite nationalitati din Legiunea Straina. O trupa multinationala de soldati din Legiunea Straina, formata din moldoveni, cehi, polonezi, rusi, japonezi, mongoli, nepalezi, malgasi, spanioli, italieni si francezi au interpretat  „Treceți Batalioane romane Carpații”.Filmarea a fost realizata in anul 2006 intr-o locatie insa nespecificata.

Cu toate ca filmarea nu este una prea performanta, date fiind si mijloacele disponibile la acea vreme, mobilizarea atator nationalitati pentru a canta un cantec patriotic romanesc ramne insa fara doar si poate un act memorabil si chiar impresionant.

O trupa multinationala din Legiunea Straina a cântat „Treceți Batalioane romane Carpații”

„O secție din Legiunea Straina cântă Treceți Batalioane romane Carpații RESPECT ! Indiferent de originea lor rus, nepalez, ceh, polonez, moldovean, japonez, mongol, malgas, spaniol, italian, francez) toți canta acest cântec minunat”, scrie intr-o postare pe facebook Popa din Brastavat 

[notice]Acvila Legiunii a IX-a – Rosemary Sutcliff[/notice]

UPDATE:

Glasul.info: Ne puteti dezvalui locatia unde a fost inregistrat clipul video din 2006 in care o trupa multinationala din Legiunea Straina canta „Treceți Batalioane romane Carpații”?

Popa din Brastavat: Este filmata în curtea regimentului de instrucție a Legiunii Străine. Practic acolo începe noua viata a unui legionar Locația este în Castelnaudary, Franța.

Glasul.info: Cum au fost convinsi colegii de alte nationalitati sa cante acest cantec patriotic romanesc?

Popa din Brastavat: Acolo era un căpitan roman și el a ales acest cântec pentru compania sa. Se canta de minim 3 ori pe zi. Fiecare companie avea cântecul ei, care de regula era frantuzesc.

[info]Sursa: Glasul.info[/info]

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

23 de ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

3 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

3 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

4 zile ago