Categories: Spania

Calvarul unui român în Spania: victimă a unei fraude ipotecare

Din 2006, de când a început să lucreze în Spania, Marian Popa nu și-ar fi imaginat niciodată ce poate trăi numai peste trei ani, atunci când s-a trezit pe pământ spaniol victima unei fraude ipotecare, fiindu-i falsificată semnătura.

Europa cea prea mult “cinstită” îi spulberase visul unei “țări ca afară”, un stereotip fluturat până la limita ridicolului de către hipsterimea din România.

La opt ani după ce a fost evacuat din apartamentul său din Cerdán de Tallada de Xàtiva ( n.r. Játiva) pentru neplata ipotecii, Marian Popa a reușit să prezinte o dovadă concretă că nici el și nici fratele său Iancu, nu au semnat actul oficial emis de către judecătorul din Xàtiva pe 16 martie 2009, scrie levante-emv.com.

„Cinstita” Europă: unui român i-a fost falsificată semnătura într-o frauda ipotecară, Foto: facebook.com/marian.popa.353803

În lupta sa cu morile de vânt, Marian Popa s-a adresat la mai multe instituții de rang înalt din Spania, în speranța că i-ar putea veni un ajutor de undeva. S-a adresat autorităților guvernamentale spaniole, parlamentului, avocatului poporului, oriunde a putut trimite petiții sau cereri pentru soluționarea cazului său.

Calvarul unui român în Spania: victimă a unei fraude ipotecare

Ne povestește cum i-a fost respins „Recursul Constituțional”, pe motiv că nu este cetățean spaniol:

„Prin 2013, 2014, am depus la Madrid Recursul Constituțional, însă nu a fost admis pe motivul că nu îndeplinesc Art. 30 din Constituția Spaniei. În art. 30 se menționează că orice spaniol trebuie să apere Spania (n.r. Art. 30 alin 1 – Cetățenii au dreptul şi datoria de a apăra Spania. ), dându-mi astfel de înțeles că eu nu sunt spaniol, și nu „apăr” Spania”, ne-a spus Marian Popa

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

Copii certați și înjurați în limba română ca să înțeleagă că limba maghiară e frumoasă!

Un cadru didactic de la o școală dintr-un oraș ardelean și-a prezentat o metodă didactică…

4 ore ago

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

10 ore ago

Invitație la marcarea Zilei Independenței României la Carei

"Direcția de Cultură Carei, vă invită vineri, 10 mai 2024, începând cu ora 12.15, pe…

11 ore ago

Seară a memoriei anticomuniste. La București, va fi evocat jurnalistul MIHAI CREANGĂ

Joi 9 mai 2024, ora 17, la Academia Civică – București, Strada Jean Louis Calderon…

19 ore ago

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

o zi ago