Categories: EducațieIstorieStiri

O activitate metodică de excepție a profesorilor de istorie din Gorj susținută la Peștișani!

CERCUL METODOC AL PROFESORILOR DE ISTORIE – LICEU, a avut loc astăzi, 16. XI. 2022, la Liceul Tehnologic “C-tin Brâncuși” din Peștișani. Adevărate lecții de istorie au fost susținute de mai mulți profesori cu o bogată activitate de cercetare în domeniul istoriei locale. Amintim printre ei pe Prof. Gabriel Sarcină, gazda evenimentului, Inspector Școlar General, Prof. dr. Marcela Mrejeru, Inspector superior SJAN Gorj, Ion Hobeanu, Vicepreședinte Societatea de Științe Istorice din România, Prof dr. Dorina Nihifor și Prof. Claudiu Mărăcine. În încheiere, celebrul blogger, Jean Țîrlea, un înflăcărat pasionat de istorie locală, a prezentat într-o manieră literar-istorică“Fotografii vechi, crîmpie de istorie și parfum de epocă – Tîrgu Jiu de odinioară” .

Prin urmare, lecțiile clasice nu mai sunt de mulți ani în atenția majorității personalului didactic o preocupare majoră, semn că este un prilej pentru fiecare profesor să demonstreze că are și alte tipuri de competențe precum: culturale interdisciplinare, managerial-organizatorice, editoriale și bineînțeles științifice. După atâția ani de pedagogie comunistă și neo-marxistă, putem spune că avem șanse majore care educația Gorjului să acceadă la valorile democratice de diversificare a activităților educaționale din care fiecare profesor poate învăța ceva de la colegii lui, fără a insista pe șabloanele fostei pedagogii de rutină, impusă de vechile regimuri politice.

Pe această cale, transmitem din partea redacției noastre, tuturor organizatorilor acestui mare eveniment și invitaților prezenți, sincere felicitări!

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Leave a Comment

Recent Posts

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

42 de minute ago

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

5 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

5 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

7 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

o săptămână ago