Presedintele Klaus Iohannis a declarat in cursul zilei de luni, aflandu-se la Sibiu, la vernisajul unei expozitii dedicate istoriei minoritatii germane din Romania, ca “germanii din tara au fost mereu loiali statului” si ca modelul de convietuire este unul “exemplar”, Romania fiind “un exemplu de urmat”, potrivit ziare.com
Klaus Iohannis impreuna cu ministrul federal de Externe Frank Walter Steinmeier au participat, luni seara, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, la vernisajul expozitiei “Minoritatea germana din Romania – Trecut si prezent in Europa unita”.
Klaus Iohannis: “Modelul de convietuire din tara noastra este exemplar. Romania, un model de urmat”
Cei doi oficiali au intarziat cu aproximativ o ora din cauza unei defectiuni tehnice a avionului de la Bucuresti, care nu a putut decola spre Sibiu.
“Imi cer scuze pentru intarziere. Ii multumesc domnului presedinte care ne-a pus la dispozitie un elicopter al Ministerului de Interne si am putut sa ajungem aici”, a declarat Frank Walter Steinmeier, imediat dupa ce a ajuns.
“Modelul de convietuire din tara noastra este exemplar.In lumina multiplelor conflicte motivate etnic la nivel international, Romania este o exceptie fericita si un model de urmat“, a mai spus Klaus Iohannis.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Un clip video de propaganda sovietica, din perioada anilor ’60, prezentat in limba rusa, care ne arata maretele realizari socialiste pe ruinele Basarabiei romanesti. Fara o infierare explicita a regimului burghezo-mosieresc (e sezon estival la Chisinau), comentariul exaltat din spatele cadrului, chipurile surazatoare, etajele noilor blocuri care cresc intr-o veselie impun […]