Mai avem sperante, n-a disparut inca de tot omenia din Romania, foto: Ardelean Ioan Alexandru
Mai avem sperante, n-a disparut inca de tot omenia din Romania. Doua evenimente recente ne fac sa credem ca omenia si bunul simt inca mai exista la unii dintre romani. Ieri, undeva intr-o statie de tramvai din Arad, doi tineri aveau grija de o batrana care cazuse si se lovise la cap. Tinerii i-au acordat ingrijirile care se puteau acorda intr-o astfel de situatie si au stat cu batrana pana la venirea unei ambulante, totul desfasurandu-se intr-o atmosfera civilizata, dovedind ca romanii mai stiu inca ce este acela simt civic.
“Omenia n-a dispărut la români. Azi, undeva în Arad, o staţie de tramvai, doi tineri aveau grijă de o femeie rănită la cap, a alunecat, canicula, nu ştiu. A venit salvarea şi a luat rănita, totul firesc, civilizat. Multumesc acelor tineri pentru gestul lor, multumesc si lui Dumnezeu ca exista asemenea oameni. Romanii sunt iubiti de Dumnezeu, asa imi place mie sa cred si incet, incet mi se confirma acest lucru… As vrea sa se grabeasca un pic lucrurile.”, a postat pe contul sau de Facebook Ardelean Ioan Alexandru despre acest incident
Un alt exemplu care ne dovedeste ca romanii inca stiu sa fie solidari si sa-si ajute semenii aflati la nevoie este cazul Geaninei Lisenchi pentru care oamenii au reactionat si astfel a fost posibil ca sa fie stransa suma de 60.000 de euro necesara pentru operatia sa. Potrivit bzi.ro, Geanina Lisenchi a reusit sa ajunga la clinica din Hannover, acolo unde va fi supusa unei interventii chirurgicale deosebit de dificile.
Multumim si noi de asemenea tuturor celor care au avut bunavointa s-o ajute si sa faca in asa fel incat cazul ei sa fie cunoscut si mediatizat atat in presa cat si pe retelele de socializare.
Cu astfel de exemple mai avem sperante si putem spune ca n-a disparut inca de tot omenia din Romania.
Glasul.info
Foto: Ardelean Ioan Alexandru
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment