Maxim Shevcenko, consilierul lui Putin: ” Rusia ar putea sustine unirea Republicii Moldova cu Romania, UE este impotriva”

TERRA ROMANORUM – ŢARA ROMÂNILOR – ROMÂNIA – ROMÂNI

Maxim Shevcenko, jurnalist, membru al Consiliului pe langa presedintele Federatiei Ruse a declarat, potrivit rusnovosti.ru, ca dorinta de unire dintre Romania si Republica Moldova ar trebui serios discutata, iar in viitorul apropiat ar putea fi posibile unirea celor doua state romanesti, dar si cea a Rusiei cu Transnistria.  Maxim Shevcenko recunoaste faptul ca romanii din  Republica Moldova si din Romania sunt unul si acelasi popor: ” Cat despre  Republica Moldova si unirea ei cu România – ei sunt  impreuna o natiune, sa fim sincer, ei vorbesc aceeasi limba. Diferenta intre cele doua limbi este ca si intre dialectul rusesc din Crimeea si limba rusa”, a declarat jurnalistul rus.

Maxim Shevcenko, consilierul lui Putin: ” Rusia ar putea sustine unirea Republicii Moldova cu Romania, UE este impotriva”

[one_half]
150mm 6 inch LCD Digital Caliper Carbon Fiber Vernier – $5.66
[/one_half]”Moldova – un subiect foarte interesant.In ceea ce priveste Republica Moldova sa ne amintim doua lucruri: este o tara ortodoxa, moldovenii – oameni ortodocsi, in mare parte cam de aceeasi confesiune ca si cetatenii Federatiei Ruse, si sunt strans legati de natiunea noastra, milioane de oameni traiesc si lucreaza in Rusia, pe strada ne confruntam permanent cu moldovenii. Toate astea se realizeaza sub doua puncte. In primul rand, e vorba de furtul imens din bugetul de stat, un miliard de euro, un sfert din buget a fost furat – adevarat sau nu, asa spun protestatarii si eu personal ii cred, eu nu inteleg cum Moldova poate ramane o tara atat de saraca si devastata cand are un popor atat de harnic si bun. Al doilea – o parte semnificativa a poporului moldovenesc doreste reunirea cu Romania. Acesta este punctul care trebuie sa fie discutat foarte detaliat si cu atenție. Reunificarea Crimeii cu Rusia a creat un precedent pentru alte regiuni ale Europei. Cat despre  Republica Moldova si unirea ei cu România – ei sunt  impreuna o natiune, sa fim sincer, ei vorbesc aceeasi limba. Diferenta intre cele doua limbi este ca si intre dialectul rusesc din Crimeea si limba rusa.Iata de ce in schimbul independentei Transnistriei si includerea sa in Rusia, Moldova poate merge in Romania daca doreste – de ce nu. Transnistria ar putea exista ca si regiunea Kaliningrad. Acesta va calma relatiile noastre cu poporul Republicii Moldova si cel al Romaniei.”, a declarat Maxim Shevcenko

 

Note:

[1] rusnovosti.ru

[2] moldova.org

 

 

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

4 thoughts on “Maxim Shevcenko, consilierul lui Putin: ” Rusia ar putea sustine unirea Republicii Moldova cu Romania, UE este impotriva”

  1. Daca Rep. Moldova se uneste cu Romania si se va aplica aceeasi politica de distrugere economica, asa cum s-a procedat in Romania si economiei si resursele naturale vor fi predate catre companii striane, Rep Moldova va intra in colaps. Ar trebui ca inainte de ubire Rep. Moldova sa puna niste conditii.

    1. Sinccer, n-am vazut vreun semn ca Moldova se ridica economic. Toti vor sa plece sa munceasca in UE. Saracia e lucie acolo. ceea ce nu inseamna ca va fi mai bine daca se lipesc cu noi, dar e doar chestie de timp pana cand Romania se va unii cum era inainte Romania Mare. Parerea mea.

Lasă un răspuns