Mihai Tirnoveanu

Satul Livezi, Harghita, prezent la Șezătoarea Românilor din Covasna și Harghita ”Femeile din Ținutul Căciularilor cos ie”

Satul Livezi, Harghita, prezent la Șezătoarea Românilor din Covasna și Harghita ”Femeile din Ținutul Căciularilor cos ie”. București, 10 iunie, Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, ora 13.

Am fost în satul Livezi anul trecut în iunie, pentru a cunoaște această insulă de românism din Harghita, împreună cu o echipă a Acțiunii Români pentru Români pe Calea Neamului formată din Alexandra Pintrijel Hagiu, Badiu Iliana, Fenechiu Mihaela, Ovidiu Comanac, Serban Davidescu (David) și Nicu Tudose.

Am dăruit atunci în semn de respect și recunoștință față de acesti oameni minunați, premii de sfârșit de an școlar elevilor români de la școala din sat, continuându-ne mai apoi drumul spre satele Bătrânilor lui Dumnezeu, Vidăcuț și Săcel.

Satul Livezi, Harghita, prezent la Șezătoarea Românilor din Covasna și Harghita ”Femeile din Ținutul Căciularilor cos ie”

Le-am promis livezenilor, inclusiv bravului părinte Pavel Suciu și doamnei preotese Aurelia că ne vom revedea. Ne ținem așadar de cuvânt. Ne reunim în Capitala Țării, căci ”Pentru toti românii ”Care-si sunt stăpânii/ Soarele răsare-n Bucuresti.”

Doamne ajută, dragi români din Livezi, împreună îi vom privi în ochi și în suflet pe frații si surorile noastre din toată România.

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

2 zile ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

4 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

4 zile ago