RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Limba moldoveneasca si limba romana

Print Friendly, PDF & Email

Atunci când interesul le-o cere atât partea ucraineana cat si cea rusa se refera la limba românilor din Bucovina si Basarabia ba numind-o limba română ba limba moldovenească.

Astfel noul mitropolit al Kievului care a fost pana de curând mitropolit al zonei Cernăuţi si a avut enoriaşi români atrăgea atenţia la faptul că enoriaşii vorbitori de limba româna din patriarhia sa sunt îngrijoraţi de proaspetele evenimente din Ucraina şi ar fi posibil să ceară protecţia statului român.

Numindu-i vorbitori de limba română si nu limba moldovenească această afirmatie intră in contradicţie cu politica din ultimul timp atât a Ucrainei cat si a Rusiei ( mostenita de pe timpul colosului cu picioare de lut URSS atunci cand Uniunea Sovietica nu avea o problema atat cu nationalitatea românilor ci cu unitatea românilor ,pe principiul divide si cucereste / stăpâneşte , divide et impera ).

Dacă în afara confuziei semănate în rândul românilor din Bucovina si Basarabia (asta si cu complicitatea unor pseudo-istorici si “lingvisti” rusofoni ) reuşeşti să produci confuzie şi în râdul opiniei internaţionale asupra unei aşa zise , presupuse “diferenţe” intre limbile română şi moldovenească scopul atins este şi mai important ( românii , moldovenii şi bucovinenii ştiu foarte bine ce limbă vorbesc şi faptul că nu le trebuie translator pentru limba română).
De fapt acesta a fost si este inca scopul principal al acestei aberatii puerile cu limba moldoveneasca : poate reusesc printr-o minune sa prosteasca opinia internationala prin confuzie si dezinformare sau uneori chiar deformare a realitatii in ceea ce priveste limba vorbită de basarabeni.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline