Limba moldoveneasca si limba romana

Atunci când interesul le-o cere atât partea ucraineana cat si cea rusa se refera la limba românilor din Bucovina si Basarabia ba numind-o limba română ba limba moldovenească.

Astfel noul mitropolit al Kievului care a fost pana de curând mitropolit al zonei Cernăuţi si a avut enoriaşi români atrăgea atenţia la faptul că enoriaşii vorbitori de limba româna din patriarhia sa sunt îngrijoraţi de proaspetele evenimente din Ucraina şi ar fi posibil să ceară protecţia statului român.

Numindu-i vorbitori de limba română si nu limba moldovenească această afirmatie intră in contradicţie cu politica din ultimul timp atât a Ucrainei cat si a Rusiei ( mostenita de pe timpul colosului cu picioare de lut URSS atunci cand Uniunea Sovietica nu avea o problema atat cu nationalitatea românilor ci cu unitatea românilor ,pe principiul divide si cucereste / stăpâneşte , divide et impera ).

Dacă în afara confuziei semănate în rândul românilor din Bucovina si Basarabia (asta si cu complicitatea unor pseudo-istorici si “lingvisti” rusofoni ) reuşeşti să produci confuzie şi în râdul opiniei internaţionale asupra unei aşa zise , presupuse “diferenţe” intre limbile română şi moldovenească scopul atins este şi mai important ( românii , moldovenii şi bucovinenii ştiu foarte bine ce limbă vorbesc şi faptul că nu le trebuie translator pentru limba română).
De fapt acesta a fost si este inca scopul principal al acestei aberatii puerile cu limba moldoveneasca : poate reusesc printr-o minune sa prosteasca opinia internationala prin confuzie si dezinformare sau uneori chiar deformare a realitatii in ceea ce priveste limba vorbită de basarabeni.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info