Nu-i prost cine cere, ii prost cine accepta!

Nu-i prost cine cere, ii prost cine accepta!

Nu mai este un secret pentru nimeni ca Romania are unul dintre cele mai mari preturi la combustibil daca nu cel mai mare in conditiile in care s-a constatat ca avem cel mai mic salariu minim din Europa.

Politicienii nostri au purtat cele mai slabe negocieri cu Uniunea Europeana si cu FMI legate de preturile la combustibil, gaze si energie electrica. Un pret mare la combustibil influenteaza negativ tot circuitul economic dintr-o tara.Intr-o tara care detine propriile zacaminte petroliere un pret mai mare ca in celelalte tari fara zacaminte petroliere este cu atat mai nejustificat.

O analiza a celor de la Courrier International ne arata ca Romania a ajuns cu salariul minim sub Bulgaria , salariul minim estimat in Romania fiind de 157,5 Euro fata de cel din Bulgaria estimat la 158,5 Euro. Deci de acum suntem oficial codasii Europei in ceea ce priveste salariul minim acordat. La polul opus se afla Luxemburg unde salariul minim este de 1874 de Euro.

In aceste conditii noi romanii platim un pret mai mare la combustibil decat majoritatea europenilor cu salarii mult mai mari in conditiile nejustificate in care Romania este una dintre putinele tari detinatoare de rezerve petroliere.

In privinta gazelor naturale stam la fel de prost daca privim raportul intre puterea de cumparare a romanilor si pretul gazelor.

Daca facem o comparatie intre tarile europene si pretul platit de catre acestea pentru gazul rusesc facem niste descoperiri surprinzatoare: tarile cu un nivel foarte bun de trai si cu economii puternice platesc un gaz rusesc mult mai ieftin in comparatie cu celelalte. Astfel constatam ipocrizia impunerii fortate a unor preturi „umflate” artificial tarilor mici de catre tarile puternic industrializate.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Daca privim harta observam ca Romania „beneficiaza” de unul dintre cele mai mari preturi pentru gazul rusesc. Asta poate fi si din cauza rusofobiei manifestate public de catre Traian Basescu sau chiar din anumite strategii geopolitice si geoeconomice ale Rusiei

Un alt aspect negativ in Romania este pretul nejustificat de mare la energie electrica. Majoritatea romanilor au descoperit ca facturile la energie electrica le sunt umflate nejustificat cu cel putin 20% de catre efectele a doua directive ale Uniunii Europene : „certificate verzi” ( cai verzi pe pereti) si „contributie pentru cogenerare”. Bulgarii n-au mai suportat aceasta situatie si au iesit in strada : 10 zile consecutiv au iesit aproximati 100.000 de oameni pana au obtinut demisia guvernului.


In conditiile in care Romania se numara printre tarile care investise cel mai mult in „energia verde” ar fi putut negocia niste preturi avantajoase la energia electrica cu cei de la UE insa tara noastra a acceptat cele mai dure si mai dezavantajoase forme ale acestor directive. Scopul? Sa poata jefui in continuare „baietii destepti din energie” cat mai mult posibil dupa bunul lor plac.



Altfel spus : Nu-i prost cine cere, ii prost cine accepta!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info