Cele mai rele locuri din lume unde sa muncesti
In Romania drepturile angajatilor sunt incalcate in mod frecvent , Romania fiind una din tarile notate cu nota 3.
Cei de la The Washington Post au facut facut o clasificare a tarilor de pe glob in functie de cum respecta si protejeaza acestea drepturile angajatilor =. International Trade Union Confederation (ITUC) a realizat clasamentul a 139 de tari bazat pe 97 de indicatori diferiti, concentrandu-se pe plangerile facute de catre angajati cu privire la incalcarea drepturilor si abuzurilor facute de catre angajatori.
Pe harta de mai sus tarile reprezentate cu culori cat mai inchise spre nuanate de rosu sau portocaliu sunt tarile care incalca flagrant legislatia muncii si in unele cazuri drepturile legate de protectia muncii si a sigurantei angajatilor lipseste cu desavarsire.
Tarile au fost notate cu calificative de la 1 la 5, cu nota 1 fiind notate tarile cu cele mai bune conditii pentru angajati pe cand cele care au fost notate cu nota 5 fiind considerate tarile cu cele rele conditii pentru angajati.
Astfel se observa usor ca printre tarile care isi trateaza cu rele conditii angajatii se numara tarile mari, cu o populatie numeroasa si forta ieftina de munca cum ar fi China si India dar si tarile macinate de conflicte si de saracie cum ar fi Republica Central Africana, Libia sau Siria.
State precum Danemarca, Uruguay sunt fruntase in privinta respectarii drepturilor angajatilor facand parte din compania selecta formata din 18 tari in care incalcarea legislatiei muncii este foarte rara.
In Romania drepturile angajatilor sunt incalcate in mod frecvent , Romania fiind una din tarile notate cu nota 3 .
Sursa imagine : www.manager.ro
Surse :
http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2014/05/20/map-the-worst-places-in-the-world-to-be-a-worker/?tid=sm_fb
http://stiri.tvr.ro/raport-la-bruxelles-incalcarea-drepturilor-sindicale-in-romania_16776.html
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Leave a Comment