Cola si Pepsi folosite in India pe post de pesticide?
Nu se stie inca cum au aflat fermierii din India ca bauturile de tip Cola si Pepsi pot fi folosite pe post de pesticide dar cert este unii dintre ei au avut productii record de orez fara sa foloseasca pesticide sau organisme modificate genetic, OMG-uri.
Cei de la Cola si Pepsi au incercat sa combata teoria fermierilor indieni spunand ca aceste produse nu pot fi folosite ca pesticide deoarece ei sustin ca aceste bauturi nu contin nimic ce poate fi folosit pentru combaterea daunatorilor. Insa fermierii din Durg, Rajnandgaon si Dhamtari nu sunt de acord cu parerea lor si au folosit cu succes Cola si Pepsi pentru a proteja plantatiile de orez impotriva daunatorilor.
Multi fermieri indieni vad asta atat cat pe o solutie mai ieftina , pesticidele fiind cam de zece ori mai scumpe dar si ca pe o solutie mai naturala , fiind contienti ca bauturile de tip Cola sau Pepsi nu pot fi 100% naturale sau organice , dar oricum mai sigure pentru mediu decat otravurile fabricate chimic.
Aceasta tendinta a fost copiata in foarte multe locuri din India si a devenit deja o adevarata practica prin care unii fermieri indieni spun ca si-au modificat seminificativ veniturile fata de perioada cand foloseau pesticide.
Unii specialisti au afirmat ca bauturile de tip Pepsi și Coca-Cola contin un pH mai mic de 3, precum si un ORP (potentialul de reducere al oxidarii) pozitiv de aproximativ 250 mV. Se produc astfel acizi foarte puternici, care sunt toxici pentru insecte, precum și pentru animalele mici.
Devine destul de evident ca aceste bauturi sunt destul de nocive si pentru consumul uman. E de pus doar o singura intrebare: de ce ar mai consuma omul ceva ce evita pana si insectele sau animalele mici?
Surse/Note:
http://www.biztop.ro/tu-ce-pesticide-folosesti-indienii-folosesc-cola-si-pepsi-video/
http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/3977351.stm
http://www.theunknownbutnothidden.com/farmers-in-eastern-india-use-coca-cola-as-pesticides/
La data de 19 iulie 1877, Marele Duce Nicolae, comandantul suprem al armatelor rusești, a…
Confruntarea de la Stănilești, din 18 iulie 1711, a fost un moment crucial și tragic…
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Leave a Comment