Am uitat sa ne mai respectam eroii?

In jur de trei mii de morminte ale soldatilor romani ucisi in timpul primului razboi mondial au disparut din cimitirele din Oradea. Am uitat sa ne mai respectam eroii? Am uitat sa le cinstim memoria cum se cuvine?

Statul roman si-a batut joc de banul public facand terenuri de fotbal in panta, parcuri in mijlocul campurilor, bazine de inot la naiba-n praznic si multe astfel de exemple uitand complet de cei care s-au jertfit candva pentru aceasta tara.

Am uitat sa ne mai respectam eroii?

In luptele de la Oradea si in imprejurimile sale au cazut morti sau raniti peste 3000 de soldati romani.Multi dintre acestia sunt militari decedati in spitalele din Oradea.Acum se constata ca aproape toate mormintele acestor soldati au disparut din cimitirul din Oradea.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Daca in alte tari care au luat parte la cele doua razboaie mondiale exista arhive si baze de date foarte bine organizate si este posibil si astazi sa te duci la mormantul unui anumit soldat erou cazut pentru tara sa la noi in Romania aceste morminte nici macar nu mai exista, in locul unora dintre soldatii romani inmormantati in cimitirele din Oradea fiind acum inmormantate alte persoane.

Pentru cei care nu mai sunt printre noi , pentru holocaustul romanilor cand vor da politicienii nostri o lege care sa-i apere si sa recunoasca meritele celor care au murit pentru tara? Mormintele soldatilor romani din razboaie zac neingrijite si abandonate iar unele au disparut in timp cu totul.

Surse :

 

 

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Abonati-va la newsletter-ul Glasul Moldovei

sâm mai 31 , 2014
Cei care vor sa primeasca cele mai noi stiri publicate de Glasul Moldovei se pot abona la newsletter-ul nostru. Cautati pe pagina noastra casuta incercuita in imaginea de mai sus, introduceti adresa de e-mail si veti primi in fiecare zi cele mai noi stiri publicate. Cei care nu prea stau […]
Abonati-va la newsletter-ul Glasul Moldovei

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News