Societate

Fascinantele fotografii ale lui Costica Acsinte

Vorbele trec dar fotografiile raman si de multe ori acestea ne ajuta sa ne facem o imagine despre cum era cu adevarat in trecut. Munca de o viata de fotograf a lui Costica Acsinte ne ofera o calatorie gratuita in trecutul Romaniei de la inceputul secolului XX.

Fotografiile lui Costica Acsinte au fost realizate intre 1925 si pana la moartea sa din anul 1984 si prezinta toate aspectele de zi cu zi ale vietii romanesti, inclusiv perioadele zbuciumate din timpul celui de-al doilea razboi mondial sau teroarea comunismului instaurata incepand cu anul 1945.

Puteti vedea niste imagini cu adevarat fascinante, ce prezinta o Romanie nu asa cum este ea prezentata in cartile de istorie, ci o Romanie reala, cu bune si cu rele, cu aspecte ale vietii de zi cu zi inedite, surprinse si imortalizate de catre Costica Acsinte pe parcursul intregii sale vieti.

Fascinantele fotografii ale lui Costica Acsinte

Fotografiile au fost descoperite in cateva cutii depozitate si lasate in uitare undeva in muzeul judetean din Ialomita de catre Cezar Popescu care a hotarat sa le restaureze si sa le digitizeze. Pana acum, Cezar Popescu a reusit sa restaureze si digitizeze cam 1000 din cele aproape 4000 de fotografii.

In fotografiile lui Costica Acsinte sunt cladiri din Slobozia care acum nu mai exista, imagini inedite si rare legate de vanatoare de dropii sau imagini ale unor personaje importante cum ar fi Nicolae Malaxa, industrias si proprietar de fabrica.

Colectia de fotografii este fascinanta atat pentru noi romanii dar si pentru straini pentru ca face putina lumina asupra perioadei in care Romania a fost practic rupta si izolata de lume in regimul comunist.

Sursa:

1) http://www.coloradonewsday.com

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

o zi ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

3 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

3 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

3 zile ago