Madalin Voicu, acuzat de antisemitism si reclamat la CNCD
Deputatul PSD Madalin Voicu a folosit, intr-o interventie la Antena 3, o expresie considerata “antisemita”, sustin reprezentantii Centrului pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului (MCA). Social-democratul si-a precizat punctul de vedere fata de politicile FMI, sustinand ca institutiile financiare de acest gen sunt conduse de “perciunati”.
“Exact ca toate bancile, FMI este un fel de super-camatar (…) FMI nu are scop doar ‘Ia un ban, da un ban’, ei au si alte interese economice, despre zacaminte, minereuri, de unde sug. Eu inteleg ca finantele mondiale sunt conduse de anumiti perciunati, dar vreau sa stiu care e avantajul meu ca tara”, a declarat deputatul PSD sambata, la Antena3.
Maximillian Marco Katz, directorul fondator al Centrului pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului (MCA) a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, aratand ca termenul “perciunati” este folosit, de regula, in sens peiorativ cu trimitere la evrei.
“Noi nu avem nici un motiv sa credem ca domnul Madalin Voicu a folosit expresia ‘perciunati’ in mod nevinovat si altfel decat conform uzului ei traditional, explicat mai sus”, a sustinut Katz, citat de Mediafax.
In plus, Katz sustine ca PSD si-a facut un obicei din a lansa atacuri cu tenta discriminatorie si ii solicita liderului Victor Ponta sa se delimiteze public de astfel de atitudini.
“In ultima perioada am sesizat libertatea cu care unii membri ai Partidului Social Democrat, lideri, emit opinii si afiseaza comportamente care, din punctul nostru de vedere, amplifica sentimentul conform caruia exprimarea opiniilor negationiste, rasiste si anti-Semite este legitima si pe deplin tolerata”, a mai spus Katz.
Sursa:
[1] http://www.expresmagazin.ro/madalin-voicu-acuzat-de-antisemitism-si-reclamat-la-consiliul-national-pentru-combaterea-discriminarii/Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Leave a Comment