În ciuda faptului că protecția socială din România înghite sume care pun o presiune mare pe buget, țara noastră are printre cele mai reduse cheltuieli cu pensiile dintre statele membre UE.
Astfel, în România cheltuielile pentru pensii se ridică la 8,8% din PIB, țara noastră situându-se, la acest capitol, pe locul șapte la nivelul UE. Altfel spus, avem a șaptea cea mai redusă cheltuială cu pensiile din întreaga Uniune Europeană, conform cifrelor Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, pentru anul 2012.
O tara aproape de faliment da de doua ori mai multi bani pensionarilor decat Romania
Pe de altă parte, la polul opus, cu cea mai mare pondere a cheltuielilor cu pensiile, se situează Grecia, o țară aflată pe marginea prăpastiei. Guvernul grec a plătit, în 2012, 17,5% din PIB pentru asigurarea plății pensiilor.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.
Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Incredibil si de admirat abnegatia detinatorului acestei pagini, in a face cunoscuta lumii intregi Romania: simpla si demna asa cum a fost ea la origini si cum, sigur, mai este inca, in profunditatile ei spirituale… Multumim Youan, esti extraordinar! ASA DA! Romania este prezentata de “Roumanie je t aime par […]