RSS

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Nicolae Negru: Moldova este România

Print Friendly, PDF & Email

E cazul să ne luăm un pic privirea de la ceea ce se întâmplă pe scena politică și să ne amintim că mâine, 24 ianuarie, e data când Moldova și Valahia au sfidat imperiile vecine și au pus piatra de temelie a unei case comune: Principatele Unite – România.

Nu putem să spunem că ideea unirii a fost îmbrățișată unanim, propaganda rusă era destul de eficientă și pe atunci, dar a fost un act legitim, democratic pentru acele vremuri, exprimând voința majorității românilor, moldoveni și munteni (valahi). Românii se pot mândri, spre deosebire de multe alte popoare, inclusiv rușii, că s-au unit pașnic, că unele nemulțumiri au vizat consecințele, nu actul unirii în sine. Acest fapt demonstrează gradul de conștientizare a „frăției”, a unității de limbă și cultură, de neam.

Nicolae Negru: Moldova este România

Rusia, pe care românofobii noștri o venerează ca model universal, s-a constituit, după cum constată istoricii ruși, în procesul unui „permanent război civil” declanșat de cnezatul Moscovei împotriva celorlalte cnezate rusești. Moldova și Valahia s-au unit prin decizii ale divanurilor, convocate în acest scop. Cei care repetă acum că Moldova este mai veche decât România spun, în cel mai bun caz, o banalitate: Moldova este România și nu poate fi mai veche decât ea însăși.

Citiți articolul integral în Ziarul Național

Moldova și Muntenia, loc de refugiu pentru secuii vânați de unguri!

Moldova și Muntenia, loc de refugiu pentru secuii vânați de unguri!

Surse:

[1] infoprut.ro

[2] ziarulnational.md

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline