RSS

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

Sondajele reale: Partidul S.O.S.…

O dezbatere tot mai …

Antiromânism la IAȘI! Cenaclul F…

Sâmbătă, pe 20 mai 2…

România este în faliment! Ce te …

România este în fali…

«
»
TwitterFacebookPinterest

Nicolae Negru: Moldova este România

E cazul să ne luăm un pic privirea de la ceea ce se întâmplă pe scena politică și să ne amintim că mâine, 24 ianuarie, e data când Moldova și Valahia au sfidat imperiile vecine și au pus piatra de temelie a unei case comune: Principatele Unite – România.

Nu putem să spunem că ideea unirii a fost îmbrățișată unanim, propaganda rusă era destul de eficientă și pe atunci, dar a fost un act legitim, democratic pentru acele vremuri, exprimând voința majorității românilor, moldoveni și munteni (valahi). Românii se pot mândri, spre deosebire de multe alte popoare, inclusiv rușii, că s-au unit pașnic, că unele nemulțumiri au vizat consecințele, nu actul unirii în sine. Acest fapt demonstrează gradul de conștientizare a „frăției”, a unității de limbă și cultură, de neam.

apiland.ro

Nicolae Negru: Moldova este România

Rusia, pe care românofobii noștri o venerează ca model universal, s-a constituit, după cum constată istoricii ruși, în procesul unui „permanent război civil” declanșat de cnezatul Moscovei împotriva celorlalte cnezate rusești. Moldova și Valahia s-au unit prin decizii ale divanurilor, convocate în acest scop. Cei care repetă acum că Moldova este mai veche decât România spun, în cel mai bun caz, o banalitate: Moldova este România și nu poate fi mai veche decât ea însăși.

Citiți articolul integral în Ziarul Național

Moldova și Muntenia, loc de refugiu pentru secuii vânați de unguri!

Moldova și Muntenia, loc de refugiu pentru secuii vânați de unguri!

Surse:

[1] infoprut.ro

[2] ziarulnational.mdContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]