Site icon

Noua Dreapta cere interzicerea accesului vicepremierului Ungariei pe teritoriul Romaniei

DE CE LIPSESTE RUSIA DIN TEORIILE CONSPIRATIONISTE?

DE CE LIPSESTE RUSIA DIN TEORIILE CONSPIRATIONISTE?

Angel Popescu, presedintele Asociatiei Noua Dreapta Arad, solicita ca Zsolt Semjen, vicepremierul Ungariei, să fie declarat „persona non grata” pe teritoriul României si considera ca UDMR-ul s-a folosit de aniversarea a 25 de ani de la infiintare pentru a ataca inca o data Constitutia Romaniei.

Preşedintele Asociaţiei Noua Dreaptă Arad considera ca Zsolt Semjen, vicepremierul Ungariei, a fost adus in ajutor de catre UDMR pentru a sustine mai nou, nu doar autonomia asa zisului Tinut secuiesc ci a intregii Transilvanii.

Cititi si : Semjen Zsolt, vicepremierul Ungariei a declarat ca romanii sunt cetateni de mana a doua daca nu accepta autonomia maghiarilor din Transilvania

Noua Dreapta cere interzicerea accesului vicepremierului Ungariei pe teritoriul Romaniei

„Pentru a avea “ certificat” european pentru aceste flagrante ilegalităţi, au invitat şi pe vicepremierul Hungariei, Zsolt Semjen care a recidivat prin declaraţiile sale.

Anul trecut a intrat călare în secuieme şi striga ca secuilor sa li se dea autonomie teritorială. Acum, la Cluj-Napoca, se dă în petec iar, solicitand autonomie în Transilvania şi- ce este şi mai grav- afirmând că în România există cetăţeni de categoria a II- a, reprezentanţii comunităţii maghiare. Că domnul acesta cu mintea înfierbântată nu cunoaşte Constituţia României, nu este o problemă pentru el, ca vicepremier al Hungariei, dar nu poate veni în România să lanseze astfel de neadevăruri care aduc grave acuze României. Cerem Guvernului României să ia măsurile necesare pe cale diplomatică şi să transmită Ambasadei Hungariei că România, ca membru cu drepturi depline în UE, nu tolerează astfel de ofense şi că la nivelul drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti înscrise în Constituţia României la Titlul II nu se face discriminare şi rabat.

De asemenea, solicităm Guvernului României şi tuturor instituţiilor abilitate prin lege să oblige UDMR să se înscrie in registrul partidelor politice din România şi să prezinte statutul şi programul său politic în legalitate şi doar în aceste condiţii să participle la viaţa politică din România sau să funcţioneze doar ca uniune culturală. Să-şi vadă de cultura maghiară, dar să fie reprezentată în Parlament, ca minoritate, de un singur deputat”, a spus Angel Popescu.

Sursa:

[1] aradon.ro
Exit mobile version