Sesisez in fiecare zi, atacuri dure, o adevarata campanie impotriva Bisericii Ortodoxe Romane, tot felul de postaci, care se arata indignati de numatul mare de Biserici si cer la unison impozitarea veniturilor acesteia, o campanie de care bolsevicii, premergatorii acestor bezbojnici neomarxisti, ar fi foarte mandrii.
Ştiri de genul „Încrederea în Biserica Ortodoxă Română este la cel mai scăzut nivel din ultimii 4 ani”, sunt anuntate cu mare mandrie proletara de ziaristi mai mut sau mai putin apreciati, dar care parca au intrat intr-o vrie, sa destabilizeze increderea romanului in Biserica.
Unul dintre cei mai frecventi contestatari este Mirel Palada, un personaj la fel de sumbru si gretos, ca si Remus Cernea, al caror discurs prinde de minune la tinerii hipsteri, care se manifesta besmetic pe orice subiect considerat „cool”, devenind astfel victimele unei campanii mincinoase.
BISERICA ORTODOXA ROMANA SUB ASEDIU
Cand vad cu cata bucurie anunta aceste stiri oameni precum domnul Palada, nu am decat sa pun sub semnul intrebarii probitatea profesionala a acestuia. Bineinteles, acesta se grabeste sa ne explice ca este vorba despre Biserica in intregimea Ei, nu despre BOR, dar interpretarea acestuia este de genul 89 % sunt Ortodocsi, deci rezultatul sondajului se rasfrange asupra lor.
Ma intreb pe buna dreptate ce spun ceilalti sociologi despre colegul lor, domnul Palada. Aceasta stratagema, „noi am cercetat in general, dar daca 89% sunt ortodocsi atunci sigur este vorba de Biserica Ortodoxa Romana”, ii este binecunoscuta si lui Remus Cernea. Pe scurt: pui in sondaj o intrebare si sa scoti stirea bomba dintr-o interpretare din burta.
Nu pot sa ignor legatura dintre ce spune Mirel Palada si rezultaul unui studiu al Fundatiei Soros din 2011, care ajungea la aceeasi concluzie, erodarea increderii in Biserica, fenomen cu desfasurare in timp. Mirel Palada mai spune ceva: scaderea increderii in Biserica s-a produs in urma campaniei de presa care s-a referit la banii Bisericii Ortodoxe Romane. Campanie cladita pe minciuna si dezinformare.
Astfel sa declansat un mecanism al dezinformarii pus pe picioare impotriva Bisericii Ortodoxe Romane, clasic: minciuni si jumatati de adevar imbracate in forme credibile (multe cifre „exacte” baieti, multe cifre!) plasate unor raspandaci de presa cu acoperire nationala.
Apoi toata lumea citeaza acele cifre mincinoase, toti stiu ca preotii primesc salarii de 540 milioane euro, ca Biserica a primit 600 milioane euro pentru Catedrala Mantuirii Neamului etc. Momentul si metoda au fost alese bine: este plina media de scandalul marilor corupti, cu spagi de ordinul zecilor de milioane de euro, toata lumea este atenta la bani, efect maxim.
Apoi vine rândul gorniştilor de presă, printre care stau la loc de cinste destui bezbojnici gata să ia parte la această mizerie. Nu pot da uitării mesajul Ramonei Ursu pe când era redactor şef adjunct la Adevărul de seară, mesaj făcut public de Victor Ciutacu:
„Va propun sa facem toti, acolo unde avem cazuri similare, materiale cu scandaluri in care au fost implicati preoti. Ideal este sa fie scandaluri sexuale, dar putem baga si altfel de lucrui: batai intre popi, injuraturi, talharii, etc.
Punem materialele pe site, cu fotogalerii, video, inregistrari audio…ce aveti voi… si va linkuiti toti la materialele facute de ADS Bucuresti despre scandalul homosexual cu minori de la Patriarhie – popa Irineu.”
„Laser, frate! Hai sa-i bagam in hazna pe burtosii si barbosii de popi! Dar sa facem un scurt inventar al dezinformarilor propagate impotriva Bisericii Ortodoxe Romane in ultimii ani.”
Afirmatia,in 25 de ani s-au construit mai multe biserici decat scoli si spitale, este cat se poate de reala, insa in Romania anului 1948 traiau 15 milioane de locuitori, iar in 1990, 23 de milioane, in perioada comunista constructia Bisericilor a fost cvasiinexistenta, mai mult, au fost demolate nenumarate astfel de lacasuri, deci respectand cifrele care plac atat de mult detractorilor, numarul Bisericilor ar fi trebuit sa creasca cu cca 50 % raportat la cresterea populatiei.
Torti „martorii” lui Remus Cernea vor spune cu superioritatea intelectuala a oii crete: in Romania sunt 18.300 de biserici, 4.700 scoli generale si 425 spitale! (cu corolarul subinteles „daca ortodocsii sunt majoritari, atunci bisericile sunt ortodoxe”)
Dar sa vedem cum sta treaba cu adevarat, in 2009 au fost numarate 14574 lacasuri de cult Ortodoxe, dar suna mai bine 18300, diferenta apartinand celorlalte culte, din 14574, doar 10580 sunt Biserici parohiale, restul pana la 14574 fiind capele si manastiri. Asta in conditiile in care in Romania exista 13285 de sate, 320 de orase, 103 municipii plus Bucuresti, unde traieste 10 % din populatia tarii, cca 2,2 milioane de locuitori. Deci nu exista o Biserica in fiecare localitate, asa cum ar fi normal.
Problema scolilor si a spitalelor, este una reala, una dureroasa, insa nu priveste sub nici o forma Biserica, cu atat mai putin Biserica Ortodoxa. Mie unuia mi se pare o marsavie sa legi aceste probleme de Biserica, insa in acest razboi total impotriva crestinilor ortodocsi mijloacele nu mai conteaza.
Bugetele pentru Ministerul Sanatatii au fost in jurul a un miliard de euro in ultimii ani (pentru 2014 au primit in jur de 2 miliarde euro), bugetele Casei Nationale de Asigurari de sanatate au crescut continuu din 1999 incoace, ajungand la 4 miliarde de euro anual in ultima perioada.
Ministerul Educatiei a primit in ultimii ani intre 3 si 4 miliarde de euro anual. Aceste bugete nu au fost administrate de catre Biserica Ortodoxa, nu are nici o vina pentru jaful din aceste ministere, jafuri ce in aceasta perioada apar pe tapet, cum este dosarul licentelor Microsoft, unde sunt pusi sub acuzare numerosi fosti ministrii si anturajul acestora.
Se mai pune problema inchiderii scolilor, desi nu sunt de acord, inchiderea scolilor este un fenomen normal, daca pana in 1989 se nasteau aproximativ 360000 de copii, dupa acest an, scapa de genocidul avorturilor doar cca 200000, pe an.
O alta mare minciuna este cea referitoare la Catedrala Mantuirii Neamului si costul acesteia, sursa tot Remus Cernea, a vehiculat diverse cifre, a inceput cu un miliard, apoi 400 de milioane, acum sa hotarat sa ramana la 600 de milioane, sume exprimate in euro si care, spune el, vin de la bugetul de stat.
Calculele si cifrele nu au nici o legatura cu realitatea, in 2011, spre exemplu bugetul de stat a trimis 2,5 milioane de euro. In plus s-a pus in miscare si o morisca internationala a dezinformarii, cifrele au fost fluturate prin presa internationala in 2011 de nu a mai inteles nimeni de unde a pornit informatia. De la buget au plecat pentru Catedrala Mantuirii Neamului cateva milioane de euro, nici vorba de sutele de milioane si miliardele vehiculate prin presa.
O alta acuzatie este cea referitoare la chestiunea cimitirelor private, pentru ca acolo este problema nu la un presupus monopol asupra cimitirelor pus de BOR. Biserica, cu precadere cea Ortotoxa, respecta cutume vechi de 2000 de ani, aceste nu se pot schimba pentru ca tipa Cernea Remus sau altii rataciti asemeni lui.
Si daca nu Biserica spune preotilor cand si unde sa slujeasca cine sa le spuna ? Cernea ? Nu exista nici o problema reala, este tipatul parvenitilor care au sesizat un mod de a face bani usor, si acum Sfanta Biserica le cam strica gheseftul. Nici asta nu conteaza pentru ei, conteaza sa iasa scandal.
Banii de la buget pentru BOR, se vehiculeaza sume mari, 500 de milioane de euro, sume aberante fara nici o legatura cu realitatea, dar apoi neomarxistii spun ca nu conteaza cati bani sunt, eu nu vreau bani de la buget spre Biserica, dar nu spun nimic cu referire la statele occidentale care aloca de la bugetul de stat sume stabilite prin lege, inclusiv in Franta laica, Biserica este sustinuta de la bugetul statului.
Toate acestea ar pute face subiectul unei dezbateri nationale, necesara dealtfel, dar in cazul unei astfel de dezbateri ar putea iesi adevarul la suprafata. Campania de presa aflata in plina desfasurare nu este in realitate indreptata spre declansarea unei dezbateri – modul in care este purtata discutia seamana mai mult cu o executie a Bisericii Ortodoxe Romane. Nu poti avea pretentia sa construiesti o dezbatere rationala peste un morman de minciuni.
Apare o problema pe care o consider grava, corolarul utilizat de Mirel Palada si Remus Cernea „ortodocsii sunt majoritari, deci noi ne luam de ortodocsi”. Remus Cernea scria in 2005: „In clipa de fata, doar Biserica Ortodoxa Romana pune in pericol libertatea de constiinta si granita fireasca dintre religios si secular. Din motivele enumerate anterior, Raportul de fata se va referi cu precumpanire la BOR.”
Ceva nu este in regula in amestecul acesta nediferentiat: cand ne convine amestecam toate cultele la gramada (vezi mai sus cazul cu numarul bisericilor), dar de fapt noi avem ce-avem cu ortodocsii. Asta nu e bine deloc! Ori esti bezbojnic adevarat si te iei de toate cultele ori incetezi sa mai vorbesti de principii generale si generoase, gen libertatea de constiinta si libertatea de exprimare.
Plus ca mie imi miroase a discriminare grava sa duci o campanie de presa atat de dura si pe termen lung impotriva unei singure confesiuni. Poate ar fi cazul de o petitie catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, sau mai bine nu, daca imi amintesc cine sunt si ce au facut oamenii de acolo in ultima perioada, exista riscul sa se foloseasca si ei de corolarul Cernea & Palada “ortodocsii sunt multi, deci sunt vinovati”.
Nu am nici un fel de dovezi, insa din experienta va spun ca o campanie de anvergura celei desfasurate impotriva Bisericii Ortodoxe Romane nu reprezinta un fenomen spontan. Modul de compunere a mesajelor, directionarea lor, alegerea releelor de transmitere, coordonarile temporale, sursele mesajelor – toate acestea ma fac sa cred ca este vorba de o campanie coordonata, cel putin partial.
Insistenta aparitiilor in presa, cercetarile sociologice pseudo-stiintifice paralele sunt chestiuni care ma fac sa ma gandesc ca exista o sursa de finantare, cineva plateste pentru tot circul asta. Sigur, exista si multi „idioti utili” cum le spunea Lenin, insa nodul de origine al campaniei pare sa fie unul coordonat.
Haideti sa ne uitam pe doua harti facute in baza Eurobarometrului. Prima harta indica procentul celor care cred in Dumnezeu din fiecare tara. In Uniunea Europeana, Romania este pe primul loc ca numar de credinciosi. Doar ca baietii care fac aceste harti nu sunt tampiti, transmit si un mesaj dincolo de mesaj. De ce au ales culoarea neagra (sau apropiata de negru) deci care sa simbolizeze negativismul, pentru tarile cu multi credinciosi?
Şi acum harta cu procentul ateilor, în baza aceluiaşi Eurobarometru. Din nou, meta-mesajul: galbenul este o culoare iritantă. Ateismul stă bine în Franţa, semnalul de alarmă este pentru România, Grecia, Polonia şi Irlanda. Aici găsiti harţile: Doc1.pdf
Mie îmi este clar de ce Biserica Ortodoxă Română, împreună cu noi, mirenii, trebuie să găsim metode pentru a face faţă acestei ofensive. Am întâlnit credincioşi care au început să-mi reproducă raţionamentele propagate cu atâta insistenţă în campania bezbojnicilor, lumea virtuală a început să aibă efecte puternice în lumea reală.
Voi reveni asupra acestui subiect în curând, cu mai multe amănunte, şi date statistice, pentru a demonta uriaşul cu picioare de lemn ale acestui monstru mediatic. Trebuie să oprim acest asalt cât mai curând, dar prim inteligenţă, tact şi pricepere, o reacţie agresiva nu ar face decât să dea apa la „moara dracilor”.
Sursa:
[1] gutiucatalinrazvan.wordpress.com