S-a discutat mult incepand de ieri pana astazi despre gestul gestului Elenei Udrea din Parlamentul Romaniei si despre semnificatiile ascunse ale acelui gest. Principala suspiciune este ca gestul in sine este unul inspirat din lumea mafiotilor, un cod priceput doar de catre cei care l-au conceput. Specialistii in comunicare interpreteaza acest gest ca pe o amenintare folosita de catre cei din lumea interlopa sau chiar de catre cei din unele loje masonice.
Am cautat si noi o posibila explicatie a acestui gest si am gasit ceva destul de interesant. Conform unui articol de pe dailymail.co.uk atingerea nasului cu degetul pe partea dreapta ar insemna de fapt : “none of your business”, adica “nu este treaba ta….”, fiind o probabila avertizare pentru cineva care ar trebui sa stea deoparte si sa nu se implice in aceste evenimente (“treburi”).
O posibila explicatie a gestului Elenei Udrea din Parlamentul Romaniei
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Basarabia (ucraineană Бесарабія, rusă Бессарабия, bulgară Бесарабия, turcă Besarabya, germană Bessarabien) este denumirea dată de Imperiul Rus în 1812 teritoriului voievodatului Moldovei dintre Prut și Nistru anexat prin Tratatul de la București din 1812, odată cu raiaua Hotinului și cu Basarabia istorică (în limba turcă Bugeac) cedate de Imperiul Otoman […]
Este un simplu gest masonic.