Site icon Glasul.info

Valoarea zacamintelor de la Rosia Montana este de peste 10.000 de miliarde dolari SUA!

De ce se ascunde poporului român acest adevăr? În ziua de 6 februarie 2015 s-a amintit în mass media românești despre împlinirea a 1.884 de ani de atestare documentară a comunei Roşia Montană. Informaţia este inexactă şi incompletă. Ea se bazează exclusiv pe tăbliţele cerate găsite la Roşia Montană, care fac referire la începutul jefuirii romane (în jurul anului 130 d.Hr.), fiind uitate dovezile arheologice şi galeriile geto-dacice cu o vechime de circa 5.000 de ani î.Hr.

Valoarea zacamintelor de la Rosia Montana este de peste 10.000 de miliarde dolari SUA!

De asemenea, sunt trecute sub tăcere informaţiile referitoare la Roşia Montană, dinaintea naşterii Fiului Domnului, înscrise pe tablele şi tăbliţele de aur găsite la Sinaia (în total 514 bucăţi) în anul 1875 şi aflate la Vatican (din anul 1940) şi la Moscova (din septembrie 1944).

Aceleaşi informaţii au fost înscrise şi pe copiile tăbliţelor realizate din plumb. În arhivele Vaticanului aşteaptă să fie citite, de către adevăraţii istorici români, multe scrieri din Antichitate referitoare la Geto-Dacia, la geto-dacii care nu au fost niciodată romanizaţi, la limba latină veche care se trage din Limba geto-dacilor, precum şi la Roşia Montană, cea mai veche exploatare minieră din lume.

Cine poate crede că timp de 6.000 de ani, după ce în Ardeal, la Tărtăria, au existat primele scrieri din lume, nu s-a scris nimic despre cea dintâi exploatare minieră de pe glob? Aceeaşi politică de falsificare a adevăratei vechimi a localităţilor din România, prin trimitere numai la primele atestări documentare şi care ignoră dovezile arheologice, a fost aplicată şi municipiului Bucureşti, care a sărbătorit anul trecut 555 de ani de atestare documentară, uitându-se deliberat de rezultatele săpăturilor arheologice, care dovedesc că această localitate există de circa 2.000 de ani d.Hr.

Timp de circa 7.000 de ani au fost exploatate continuu zăcămintele de aur şi argint de la Roşia Montană.

Pe baza unui plan diabolic al asasinilor economici şi asasinilor politici internaţionali, care face parte din Holocaustul împotriva Poporului Român, în România au fost închise majoritatea minelor şi a fost lichidată industria de prelucrare a minereurilor feroase şi neferoase. Acest plan diabolic a fost pus în aplicare de Regimul Constantinescu-Ciorbea şi a fost continuat de Regimurile Iliescu şi Băsescu, cu guvernele lor.

În anul 2006, la comandă străină, Regimul Băsescu-Tăriceanu a închis exploatarea minieră de la Roşia Montană sub pretextul că nu este rentabil pentru Poporul Român şi Statul Român să fie extrase cantităţi uriaşe de metale rare, aur şi argint din zăcămintele evaluate la peste 10.000 miliarde dolari U.S.A. Dar, pentru o firmă străină, care nu a extras nicăieri aur, argint şi metale rare este extraordinar de rentabil. De ce acest tratament diferit?

În Proiectul R.M.G.C. (Roşia Montană Gold Corporation) investiţia la Roşia Montană este prevăzută a fi de 6,5 miliarde euro pentru a exploata aur şi argint în valoare de 1,5 miliarde euro. Deci, R.M.G.C. se încăpăţânează să realizeze o investiţie la Roşia Montană din care să piardă 5 miliarde euro. În acelaşi timp, Regimurile Constantinescu, Iliescu şi Băsescu au considerat că nu este rentabil pentru Statul Român să investească, pe termen foarte lung, 10-20 miliarde dolari U.S.A. pentru a extrage metale rare în valoare de peste 10.000 miliarde dolari U.S.A. şi folosind o tehnologie fără cianuri. La baza paradoxului din ultimii 15 ani de la Roşia Montană stau trădarea de Țară şi actele de mare corupţie.

Recent, inginerul Doru Apostol a făcut un amplu şi documentat studiu vizând evaluarea zăcămintelor de la Roşia Montană în metale rare şi metale preţioase. Acest studiu a fost transmis şi circulă pe internet. Autorul s-a bazat pe datele susţinute de: ing. Aurel Sântimbreanu, care a fost inginer şef la Exploatarea Minieră Roşia Montană; senatorul Haralambie Voichiţoiu, inginer miner şi vicepreşedinte al Comisiei parlamentare pentru Roşia Montană; deputatul Mugurel Surupăceanu; lector dr. Călin Gabriel Tămaş, de la Facultatea de Biologie şi Geologie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Domnul ing. Doru Apostol a calculat valoarea zăcămintelor de la Roşia Montană, ajungând la suma de 6.300 miliarde dolari U.S.A. Dintre cele 48 de metale rare existente la Roşia Montană, domnul ing. Doru Apostol a beneficiat  de informaţii referitoare doar la 12 dintre ele (arsen, vanadiu, titan,  galiu, crom, cobalt, nichel, germaniu, bismut, molibden, argint şi aur) în ceea ce priveşte cantitatea din tona de minereu. I-au lipsit datele referitoare la wolfram (cel mai mare zăcământ din lume se află la Roşia Montană), telur (al doilea zăcământ din lume), uraniu (circa 300 tone) şi alte 34 metale rare, iar la argint a luat în calcul o cantitate mai mică cu 700 de tone faţă de Proiectul R.M.G.C. (2.360 tone). Acest Proiect al R.M.G.C. prevede că, după dinamitarea a patru munţi şi a comunei Roşia Montană, folosindu-se 150 milioane kg dinamită, din exploatarea la suprafaţă va fi scoasă şi prelucrată o cantitate de 218 milioane tone, în maxim 17 ani. Este prevăzut să fie săpat un crater cu adâncimea de 400 m şi un diametru de 8 km. Prin dinamitarea şi producerea a circa 3.000 de cutremure devastatoare se urmăreşte distrugerea intrărilor în oraşul subteran şi în tunelul care leagă Roşia Montană de Sarmizegetusa, Capitala Geto-Daciei, aflată lângă Haţeg unde sunt interzise săpăturile arheologice de circa 90 de ani.

La suma de 6.300 miliarde dolari U.S.A., calculată de domnul ing. Doru Apostol, trebuie adăugată valoarea zăcămintelor de wolfram, telur, uraniu, celelalte numeroase metale rare, precum şi a cuprului şi plumbului, ajungându-se în final cu mult peste 10.000 miliarde dolari U.S.A.

Date apropiate de realitate privind concentraţia din fiecare metal din tona de minereu de la Roşia Montană deţine numai firma R.M.G.C., care, în anii trecuţi, a efectuat unilateral 1.200 foraje şi a extras 50 tone de minereu pe care le-a trimis la un laborator din Australia. Rezultatele obţinute la laboratorul din Australia sunt strict secrete pentru Poporul Român şi autorităţile Statului Român! Probabil, ca să verifice corectitudinea rezultatelor analizelor de laborator în urma celor 1.200 foraje, cei de la R.M.G.C. au mai scos din galeriile de la Roşia Montană şi au dus în străinătate peste 100 tone de metale rare, mai ales filoane şi pepite aurifere.

În valoarea de 6.300 miliarde dolari U.S.A., domnul ing. Doru Apostol nu a cuprins cele 900 tone pulbere de aur şi 500 tone wolfram dintr-o piatră compozită găsită în februarie 2012, de o echipă de geologi români şi canadieni în galeria 13, Galeria Hiperboreeană, aflată sub satul Cornea. În luna iunie 2012, piatra compozită realizată de geto-daci după o tehnologie necunoscută până azi, a fost tăiată în bucăţi, scoasă la suprafaţă, transportată sub pază militară şi, în mare secret, a fost transformată în lingouri. Nu se ştie destinaţia lingourilor. Ele nu au ajuns în seifurile Băncii Naţionale a României. Se pare că acestea au fost scoase ilegal din ţară. Procurorii D.N.A. şi cei de la Parchetul Militar au obligaţia să facă cercetări penale şi să afle adevărul privind această bogăţie uriaşă a Poporului Român.

Conducătorii Serviciului Român de Informaţii (S.R.I.) şi Serviciului de Informaţii Externe (S.I.E.) au întocmit şi transmis numeroase rapoarte privind toate acţiunile ilegale ale R.M.G.C., dar ele încă nu au fost valorificate. Comisia parlamentară de control a S.R.I. şi S.I.E. păstrează o tăcere vinovată pe tema afacerii Roşia Montană, cel mai mare jaf din Istoria de peste 10.000 de ani a Poporului Geto-Dac şi a Poporului Român.

Mass media, aproape toate, ocolesc subiectul Roşia Montană, mai ales privind valoarea zăcămintelor de peste 10.000 miliarde dolari U.S.A. şi actele de mare corupţie, de câteva miliarde dolari U.S.A.

Din valoare minimă de 10.000 miliarde dolari U.S.A. a zăcămintelor de la Roşia Montană şi prin exploatarea lor de către Statul Român cu firme româneşti şi cu tehnologie românească fără cianuri, ar reveni fiecărui cetăţean român cel puţin 500.000 dolari. Astfel, Regimul Iohannis are ocazia să aplice deviza Partidului Naţional Liberal (P.N.L.): „Prin noi înşine!“

În realitate, fără ştiinţa şi aprobarea Poporului Român prin referendum naţional, Regimurile Constantinescu, Iliescu şi Băsescu au dat ilegal zăcămintele de la Roşia Montană în valoare de peste 10.000 miliarde dolari U.S.A., din care valoarea aurului şi argintului este de circa 40 miliarde dolari U.S.A., unei firme străine (având iniţial sediul la o căsuţă poştală din Toronto, Canada), care a intrat în această afacere cu un capital social de 357.500 dolari U.S.A. Ca urmare a majorărilor repetate de capital s-a ajuns ca participarea de 100 la sută a Statului Român (în anul 2005) în Exploatarea Minieră Roșia Montană să scadă la 0,6 la sută în Proiectul R.M.G.C., la începutul anului 2015.

Conform contractului dintre R.M.G.C. și MinvestDeva, precum și din actele adiționale, din valoarea de peste 10.000 miliarde dolari U.S.A. a zăcămintelor de la Roșia Montană, Statul Român și Poporul Român va beneficia de 0,6 la sută din dividende.

Contractul cu R.M.G.C. prevede că întregul concentrat minier va fi scos din România, iar Statul Român nu are voie să afle ce metale rare și ce cantități vor fi scoase din țara noastră. Singurul drept al Poporului Român este de a cumpăra de la R.M.G.C., la prețul pieței mondiale, cantități limitate de aur și argint. Contractul cu R.M.G.C. prevede că toate metalele rare de la Roșia Montană revin gratuit firmei străine. R.M.G.C. va plăti o redevență de numai 4 la sută pentru aur și argint. Contractul cu R.M.G.C. prevede că este interzis Guvernului și Parlamentului României să majoreze redevența de 4 la sută pe întreaga perioadă a exploatării. Pentru toate celelalte metale rare de la Roșia Montană în contract nu este prevăzută nici o redevență !

Fără să fi obținut, în mai bine de 15 ani, toate aprobările legale pentru Proiectul de la Roșia Montană, cei de la R.M.G.C. amenință și șantajează pe conducătorii Statului Român și Poporul Român cu promovarea unei acțiuni la un tribunal internațional unde vor pretinde despăgubiri de patru miliarde euro, reprezentând cheltuieli pe care le-au făcut pentru obținerea documentației necesară în vederea începerii exploatării cu cianuri (200 milioane kg) la Roșia Montană.

În Proiectul R.M.G.C. este înscrisă valoarea totală a investiției de 6,5 miliarde euro pe toată durata exploatării, de 17 ani.

Fără să aibă documentația legală pentru începerea lucrărilor de exploatare la Roșia Montană, cei din conducerea R.M.G.C., împreună cu premierul Victor Viorel Ponta și fostul ministru Dan Șova susțin că firma străină a cheltuit până la sfârșitul anului 2014 peste patru miliarde euro. De ce și pentru cine? Deocamdată, tac toți, până îi vor întreba procurorii Direcției Naționale Anticorupție (D.N.A.).

Atunci când D.N.A. va da publicității lista beneficiarilor (persoane fizice și partide politice) celor patru miliarde euro, atunci cetățenii români vor constata că șpăgile în afacerile Microsoft și E.A.D.S. sunt foarte mici, de doar câteva sute de mii de euro sau de câteva milioane de euro.

Regimurile post-decembriste au pus la cale, împreună cu asasinii economici și asasinii politici internaționali, jefuirea Poporului Român de o bogăție de peste 10.000 miliarde dolari U.S.A., respectiv a fiecărui cetățean român de cel puțin 500.000 dolari U.S.A. De ce au făcut-o și de ce insistă politicienii avocați ai R.M.G.C. pentru începerea proiectului Roșia Montană? Ce onorarii au primit? Cu ce sume au fost sponsorizate de către R.M.G.C., în campaniile electorale, unele partide politice și care dintre candidați la funcția de Președinte al României?

Au fost mituiți sau a fost făcut un trafic de influență pentru ca Poporul Român să-și însușească, în anul 2014, un proiect de lege primit de la R.M.G.C.? Sunt doar câteva întrebări la care românii din Țara-Mamă și de pretutindeni așteaptă răspunsuri de la cei implicați în afacerea penală R.M.G.C., dar mai ales de la procurorii D.N.A.

Pe teritoriul României, mai ales în Ardeal, sunt peste 40 de localităţi unde există zăcăminte de aur, argint şi metale rare, care au fost date aproape gratuit de Regimurile post-decembriste, prin concesionări făcute de Guvern, prin Agenţia naţională pentru Resurse Minerale (A.N.R.M.), către diverse firme controlate de asasinii economici şi asasinii politici internaţionali, cei mai mulţi fiind din acelaşi neam cu cei care l-au răstignit pe Fiul Domnului, pentru că nu era iudeu. Valoarea zăcămintelor din aceste peste 40 de localităţi întrece suma de 2.000 miliarde dolari U.S.A.

În baza art. 31 – „Dreptul la informație“ – din Constituția României, numeroasele persoane juridice și persoane fizice care luptă de mulți ani pentru salvarea Roșiei Montane, precum și parlamentarii iubitori de Neam și Ţară, pot solicita primului-ministru și miniștrilor Economiei, Finanțelor, Mediului, Culturii și Agriculturii să-i informeze corect pe cetățenii români privind afacerea penală Roșia Montană și jefuirea zăcămintelor de metale rare, în valoare de peste 10.000 miliarde dolari U.S.A.

Dintre partidele politice, doar Partidul România Mare (P.R.M.), prin președintele ales la Congresul extraordinar de la Alba Iulia, din 27 iulie 2013, s-a adresat cu un denunț penal la D.N.A. și a solicitat să fie cercetați toți cei vinovați de afacerea penală R.M.G.C. vizând jefuirea zăcămintelor de la Roșia Montană, în valoare de peste 10.000 miliarde dolari U.S.A., prin cianurare și producerea celui mai mare dezastru ecologic din Europa.

Românii trebuie să știe că toți cei care au susținut și cei care susțin public sau instituțional proiectul R.M.G.C. se demască și în mod sigur se află pe lista lungă a celor sponsorizați sau mituiți de asasinii economici internaționali, care acum îi șantajează cu divulgarea beneficiarilor de mite uriașe, respectiv a persoanelor fizice care au fost îmbolnăvite de dolarită sau euronită (boli post-decembriste).

Se știe că primul-ministru Victor Viorel Ponta a susținut în Guvern (în anul 2014) proiectul de lege privind Proiectul R.M.G.C., iar în Parlament deputatul Victor Viorel Ponta a votat împotriva acestui proiect, care a fost respins de Camera Deputaților.

La mijlocul lunii februarie a.c., premierul Victor Viorel Ponta a plecat, pentru opt zile, într-o vizită în S.U.A., însoțit și de consilierul său personal, generalul american Wesley Clark, un susținător al Proiectului R.M.G.C. Probabil că din cauza acestei misiuni generalul american este ținut aproape de premierul Ponta și este plătit din banii contribuabililor români.

În curând, vor afla românii ce ordine a primit premierul Ponta de la cei implicați în jefuirea Poporului Român de peste 10.000 miliarde dolari U.S.A. prin afacerea penală Roșia Montană.

Realitatea faptică şi consecințele afacerii penale Roșia Montană îl obligă pe Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, să întreprindă următoarele:

  1. Să solicite desecretizarea tuturor documentelor referitoare la afacerea Roșia Montană.
  2. Să solicite Guvernului să informeze Poporul Român despre conținutul și valoarea metalelor rare, a aurului și argintului de la Roșia Montană.
  3. Să solicite Guvernului să acționeze urgent pentru includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO.
  4. Să ceară Parlamentului să adopte, în procedură de urgență, o lege privind interzicerea cianurii în minerit, după modelul Germaniei.
  5. Să ceară Poporului Român să-și exprime prin referendum voința cu privire la instituirea monopolului de stat asupra tuturor bogățiilor naturale și exploatarea lor în Interesul Național de către firme cu capital majoritar românesc.

Treziți-vă români și nu acceptați să fim furați, noi și urmașii noștri, de uriașa bogăție de la Roșia Montană lăsată de Bunul Dumnezeu strămoșilor noștri geto-daci și Poporului Român, în Grădina Maicii Domnului!

Cluj-Napoca, 19 februarie 2015

Dr. Gheorghe Funar

Valoarea zacamintelor de la Rosia Montana este de peste 10.000 de miliarde dolari SUA!
Valoarea zacamintelor de la Rosia Montana este de peste 10.000 de miliarde dolari SUA!

Sursa:

[1] altermedia.info

 

[tp_product id=”194134710″ feed=”396″]
Exit mobile version