«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Imagini inedite din Chișinău din anul 1925

Print Friendly, PDF & Email

Fiind un mic oraș de provincie, Chișinaul rareori a fost subiectul filmelor vechi romanești. S-a intamplat totuși sa fie filmate  evenimentele asociate cu vizitele demnitarilor. Unul dintre aceste momente il reprezinta vizita regelui Carol din anul 1925. In luna martie a acelui an, a fost un eveniment dedicat aniversarii Unirii Basarabiei cu Romania, astfel incat a sosit la Chișinau prințul moștenitor Carol (și viitorul rege) al Romaniei. Aceasta vizita a fost imortalizata pe pelicula de film, astfel incat sa putem vedea orașul și locuitorii sai la momentul respectiv.

Imagini inedite din Chișinău din anul 1925

Prințul a fost întâmpinat solemn la stația de cale ferată de la Chișinău (VIDEO):

Din stație prințul s-a dus direct către Catedrala din oraș (VIDEO):

Ieșind din Catedrala de pe strada centrala a Chișinaului, prințul Carol  a asistat și el la parada.In josul strazii au defilat elevii de la liceele din oraș, cercetașii, soldații și reprezentanții județelor din Basarabia. Secvențele excelente de film ne arata locuitorii din Basarabia acelor ani. (VIDEO)

Dupa parada organizata in cinstea prințului moștenitor la stadionul numit pe atunci dupa Regele Ferdinand I (stadionul curent “Dinamo”) a fost organizata o recepție de gala. La marginea terenului de sport pentru a seta tabelul  au fost invitați prințul și personalitați proeminente ale Basarabiei. Oameni simpli au vizionat din tribune cum s-a desfașurat ospațul. Prințul Carol a ținut un discurs, pe care din picate nu-l putem auzi pentru ca filmarea a avut loc fara a se inregistra a sunetul. (VIDEO)

 Dupa Chișinau  prințul moștenitor a mers și la Bender. Acolo s-a intalnit de asemenea cu rezidenții orașului. Carol a vizitat Cetatea Bender și a examinat malul opus al Nistrului: (VIDEO)

Imagini inedite din Chișinău din anul 1925

Imagini inedite din Chișinău din anul 1925

Surse:

[1] locals.md, oldchisinau.com

Semnalează o eroare

Dacă ați sesizat o eroare în textul articolului, vă rugăm să selectați pasajul greșit, și să apăsați CTRL+ENTER
pentru a o expedia editorilor noștri.

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti suma


Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri