Site icon Glasul.info

IPOTEZA pentru plecarea celor de la CHEVRON: n-a gasit ce sa scoata sau a terminat cu ce avea de bagat?

Pleaca Chevron, raman ceilalti… Dupa ce au investit spagile uriase, influenta masonica, forta organizatorica, violenta desantata si ilegalitatile binecunoscute, se retrag, precum o domnisoara agitata, aflata la pubertate, careia nu-i mai plac, brusc si fara nicio explicatie, pantofii pentru care s-a luptat cu mama-sa, o saptamana intreaga… Iar cum Chevron nu e o domnisoara neprihanita (puiul ocultei), asta inseamna ca e ceva putred de tot la mijloc.

IPOTEZA pentru plecarea celor de la CHEVRON: n-a gasit ce sa scoata sau a terminat cu ce avea de bagat?

In primul rand, gazele de sist sunt o abureala de zile mari. Randamentul de extractie e frumos doar pe hartie, bun sa impresioneze ‘telectualii care n-au treaba cu extractia si nu ies din birou toata viata lor. In realitate e o afacere neprofitabila in sine (atunci se pune intrebarea: de ce mai baga cineva bani in asa ceva?!?).

In al doilea rand, au injectat mai multa substanta in sol decat au scos gaze – si nu doar la noi…
In al treilea rand, substantele injectate sunt puternic otravitoare (avem o mixtura de 500-700 de substante) – victima accidentului de la sonda Pungesti a murit de la stropirea cu amestecul respectiv,

In al patrulea rand, la exploatarea (deja neprofitabila – unii specialisti au vorbit, riscandu-si viata) se adauga costurile tuturor presiunilor, spagilor, ilegalitatilor, lobby-ului, imaginii sifonate etc etc.
In al cincilea rand, stim ca nicio companie (bogata si sanatoasa la cap) nu lucreaza fara un profit urias. Chevron invarte sume colosale – de unde au aparut banii, din afaceri falimentare? Nu cred.

In al saselea rand, care ar fi cea mai profitabila (si sigura ca venit si discreta in contracte) afacere in zilele noastre?!? Nu eliminarea deseurilor toxice si nucleare?!? Stim ca nicio firma in domeniile chimic, nuclear etc. nu poate functiona fara a avea contracte cu procesatori de deseuri (cu cheltuieli uriase).

In al saptelea rand, toti procesatorii de deseuri NBC (nucleare, bacteriologice, chimice) sunt suprasolicitati si investesc sume infernale pentru amenajarea de noi complexe subterane, adanc in pamant si stocarea deseurilor. Reducerea costurilor si accelerarea ingroparii deseurilor ar aduce profituri si mai mari – adica se cauta noi solutii ieftine…

In al optulea rand, se tot anunta mari cutremure si o penurie mondiala de apa… (evident, oculta e sigur in spatele problemei)
Hai sa incercam sa tragem o concluzie (e un punct de vedere personal): Exploatatorul de “gaze de sist”, in realitate, ingroapa deseuri (lichefiate in prealabil) la adancime mare, cu costuri minime, nimeni nu-l poate banui.

Ba mai obtine si niste gaze de sist ca produs secundar (fara costuri suplimentare), ce-i ofera acoperirea atat de necesara. Si mai face ceva: fragmenteaza solul si otraveste, pe sute de ani, sursele de apa – adica faciliteaza ocultei controlul populatiei, atat ca hrana cat si ca numar.

Uite-asa impusca oculta trei-patru iepuri (in cel mai pur stil jidovesc): obtin bani din deseuri, obtin bani din gaze, otravesc/fragezesc solul si pun umarul la reducerea populatiei… Cu costuri minime…

Daca Chevron isi strange catrafusele, si pleaca cu lutul in posterior, nu se datoreaza, neaparat, fricii ca-si vor pierde cateva zeci/sute de tone de fieratanii de pe exploatari, in cazul unei invazii rusesti. Valoarea aia e o ciupitura de tantar pe spinarea lui King-Kong, fata de cat au bagat in spagi…

Grija lor e, sa nu se afle adevarul. Sa nu se afle imediat ca mai mult bagau decat scoteau… Si nici ce bagau ei acolo… Asa ca stergerea urmelor, betonarea puturilor, arsul hartiilor, expedierea unor angajati/parteneri cheie in destinatii exotice, eventual eliminarea unora incomozi, etc. sunt manevre specifice de “spalare a putinei”.

Sonda gaze de sist
Sonda gaze de sist

Sursa:

[1] Glasul Strămoşesc , blogul saccsiv
Exit mobile version