Categories: Stiri

Socant! China poate cere teritorii ale SUA ca plata pentru datoriile uriase ale americanilor

Pana acum, autoritatile chineze s-au aratat interesate de teritorii atat in zona Tibetului, in sudul Asiei, in Marea Chinei, dar si fata de anumite teritorii ale Federatiei Ruse. Cu Rusia de altfel chiar au avut loc si discutii la nivel oficial despre unele teritorii din extremul Orient. Potrivit worldtruth.tv, autoritatile de la Beijing ar fi inaintat o propunere Statelor Unite ale Americii in anul 2009, in care s-au aratat de acord sa stearga datorii de peste 1000 de miliarde (un trilion) de dolari  SUA iar in schimb sa primeasca actiuni, astfel incat China ar fi ajuns sa detina afaceri importante in SUA, portiuni din infrastructura SUA si … terenuri de mare valoare, toate cu o garanție din partea guvernului SUA împotriva pierderii.

Socant! China poate cere teritorii ale SUA ca plata pentru datoriile uriase ale americanilor

Yu Qiao, profesor de economie la Scoala de Politici Publice si Management de la Universitatea din Beijing Tsighua, a propus, în 2009, un plan prin care guvernul SUA urma sa garanteze investițiile străine în Statele Unite.

Cu toate ca autoritatile SUA au negat si continua sa nege ca au existat asemenea propuneri, exista informatii conform carora Bank of China, banca centrală a Chinei, a continuat „neoficial” cu planul de a converti  datoria SUA în acțiuni deținute de China în SUA, in diferite afaceri din diverse sectoare ale economiei.

Administrația Obama, în cadrul planului, ar urma sa acorde o garanție financiară ca un stimulent pentru China pentru converti datoria SUA în investiții cu capital chinez direct. China va avea dreptul de proprietate asupra societăților de succes din SUA, asupra proiectelor de infrastructură cu potențial profitabil  și asupra proprietatilor imobiliare de mare valoare din SUA, mai adauga cei de la worldtruth.tv.

Daca situatia este asa cum o descriu cei de la worldtruth.tv, atunci trebuie sa ne pregatim cumva pe viitor pentru aparitia pe continetul nord american  a „United States of China„? In ritmul in care SUA acumuleaza datorii de speriat sunt posibile intr-adevar multe scenarii pe care pana acum le-ai fi crezut demne de filme SF.

Sursa: Glasul.info

[info]Statul in secolul XXI. Modelul chinez, de Dan Tomozei[/info]

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

3 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

3 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

5 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

5 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

6 zile ago