UDMR se teme de votul prin corespondenta. Adoptarea votului prin corespondenta ar putea duce la disparitia UDMR-ului de pe scena politica
UDMR se teme de votul prin corespondenta. Adoptarea votului prin corespondenta ar putea duce la disparitia UDMR-ului de pe scena politica, tinand cont ca exista o mai mare probabilitate ca formatiunea politica a maghiarilor din Romania sa nu mai obtina procentul minim care i-ar permite prezenta si pe viitor in Parlamentul Romaniei.
“Nu sustinem votul prin corespondenta. Eu cred ca votul prin corespondenta ar ridica o serie de probleme pe care nu le-am discutat si probabil ca nu vom reusi sa le rezolvam. S-a mai spus acest lucru ca de fapt creste riscul de fraudare a alegerilor, dar eu nu ma refer la un astfel de pericol, pentru ca daca am avea vot prin corespondenta, atunci am fi obligati sa eliminam aceste riscuri. Pur si simplu, s-ar crea o inegalitate si anume in cazul celor care traiesc in strainatate ar exista o facilitare a votului, in timp ce cei din tara n-ar avea o astfel de facilitate”, a declarat Marko Bela.
De afltfel, de-a lungul vremii UDMR-ul a fost mereu partidul care s-a opus tuturor masurilor sau initiativelor legislative pe care le-a considerat ca-i pun in pericol existenta. Tot UDMR-ul s-a opus initiativei legislative prin care se simplificau formalitatile de obtinere a cetateniei romanesti de catre romanii din Ucraina, Serbia, Bulgaria,Ungaria, etc.
Prin marirea numarului de etnici romani cu drept de vot dupa acordarea de cetatenie romana pentru romanii din tarile vecine Romaniei, era limpede ca o formatiune creata pe criterii etnice asa cum este UDMR-ul si cu un program politic profund antiromanesc, ar fi avut toate sansele sa nu mai obtina procentul minim pentru a intra in Parlamentul Romaniei.
O alta masura prin care UDMR a dorit sa se asigure ca va reusi si pe viitor sa atinga procentul minim pentru a-si asigura prezenta in parlament a fost propunerea ca varsta minima de vot sa fie de 16 ani. Vezi UDMR vrea ca varsta minima de vot sa fie de 16 ani.
Multe voci de pe scena politica romaneasca au afirmat ca de fapt UDMR-ul nu mai atinge de mult procentul minim pentru a intra in Parlament, fiind insa sustinut impotriva vointei populare si impotriva Constitutiei Romaniei la dorinta si ordinul unor forte din afara Romaniei. O alta “anomalie” legata de UMDR in Romania este obtinerea de voturi in judetele sarace precum Teleorman, Vaslui sau Calarasi, acolo unde nu exista comunitati de etnici maghiari.
Glasul.info
[tp_product id=”205502866″ feed=”199″]
Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…
Experimentul Pitești nu este doar o pagină întunecată din istoria României, ci una dintre cele…
O pagină tragică din istoria Maramureșului, uitată și neglijată pe nedrept 27 Iunie 1944 -…
Pe 27 iunie 1849, Avram Iancu a trimis un răspuns oficial colonelului ungar Iosif Simonffy…
În perioada interbelică comuna Cuzdrioara ( acum în județul Cluj) făcea parte din județul Someș,…
În anul 2020, istoricul român Vasile Lechințan publica un cutremurător studiu despre atrocitățile petrecute în…
Leave a Comment