Bucurestiul, ca un frate, vine la Mahala, foto: zorilebucovinei.com
Mereu aducandu-ne aminte ca fratii in veci vor fi frati, trecutul istoric niciodata nu ne-a lasat sa uitam cine ne-au fost stramosii, cine suntem noi, mostenitorii celor ce odihnesc in acest pamant. Mai ales romanii din satul-martir Mahala nu si-au tradat limba, datinile si portul national in pofida atrocitatilor la care au fost supusi in anii regimului totalitar. Nu intamplator, anume ei au fost alesi sa se apropie cel mai mult de inima Romaniei, avand norocul sa se bucure de infratirea cu Bucurestiul.
Totul a inceput de la o intalnire la Consulatul General al Romaniei la Cernauti cu dl Adrian Ionescu, directorul general al politiei Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti. Printre invitatii Consulului General, Excelenta Sa Eleonora Moldovan, s-a aflat si primarul comunei Mahala, Elena Nandris, care, la acel moment, nu si-a pus mare speranta in propunerea demnitarului roman referitor la perspectiva unor relatii de colaborare intre cele doua entitati administrative.
Asta pentru ca nu-l cunostea pe Cristian Popescu-Piedone, edilul Sectorului 4 – un barbat al faptelor, confirmate prin invitatia de a vizita Bucurestiul si a semna un acord bilateral de sustinere reciproca in domeniul administrarii publice locale, culturii, turismului, comertului si altor relatii ce tin de economie, dar, mai cu seama, de spiritualitate.
Si iata ca dupa primul pas pe podul infratirii a urmat si al doilea: la 6 octombrie, domnul Cristian Popescu (Piedone), insotit de directorii celor mai importante departamente din cadrul Autoritatii Locale a Sectorului 4, inclusiv de Adrian Ionescu (dupa aplauzele ce au rasunat la anuntarea numelui sau se vede ca este cunoscut si foarte drag mahalenilor), le-a intors partenerilor vizita.
Edilul unui sector cu o populatie de 300 mii de locuitori a venit la Mahala, pentru o mai stransa innemurire cu o comuna cu 7.200 de locuitori. Aici e cazul sa amintim ca Sectorul 4 Bucuresti este infratit cu cea mai mare provincie din China, cu o populatie de 25 milioane de locuitori. Insa, acolo domnul Cristian Popescu a intalnit doar un roman, pe cand in Mahala, printre romanii care mai vorbesc in limba mucalita si mustoasa a lui Ion Creanga, a marturisit ca se simte ca acasa – pe meleagurile sale natale de pe Valea Bistritei, la granita cu plaiurile sucevene.
"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…
Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…
Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…
Experimentul Pitești nu este doar o pagină întunecată din istoria României, ci una dintre cele…
O pagină tragică din istoria Maramureșului, uitată și neglijată pe nedrept 27 Iunie 1944 -…
Pe 27 iunie 1849, Avram Iancu a trimis un răspuns oficial colonelului ungar Iosif Simonffy…
Leave a Comment