Boc, dihorul de la Cluj

Boc, dihorul de la Cluj

Iata cum Boc continua sa dea ungurilor terenurile Clujului bucata cu bucata. E de notorietate ca in spatele lui Boc este Paszkany Arpad. Pe langa terenurile primite cu generozitate si imobilele retrocedate de Boc lui Paszkany, Primaria a concesionat unor firme off shore evreo-unguresti imense suprafete de teren sub pretextul construirii unor cartiere, contracte din care cum e cazul preconizatului cartier al Tineretului s-a ales praful. Miza acestor infratirii ale Primariei lui Boc cu ungurii a avut ca miza obtinerea pe sistem morisca a terenurilor atatat de vanate fara ca asa-zisii investitorii sa faca ceva.

Boc, dihorul de la Cluj

Potrivit presei locale din Cluj, despre minionul Emil Boc incep sa apara la lumina multe dintre matrapazlacurile facute in mandatele acestuia de primar al Clujului. Afacerea sau proiectul numit „Cartierul Tineretului”, inceput in anul 2006, pe vremea cand Emil Boc era primar, reprezenta o asociere intre municipalitate si firma lui Arpad Paszkany, Polus Real Estate. La acel moment se vorbea de aproximativ 6.000 de locuinte noi, in zona Bulevardului Muncii din Cluj.

Conform proiectului si contractului dintre parti, primaria a pus la bataie 207 de hectare, iar firma partenera trebuia sa investeasca aproximativ 200 de milioane de euro. Insa din 2006 si pana acum, asocierea dintre cele doua parti s-a concretizat doar prin numeroase procese.

Bomba cea mai mare avea sa vina insa dupa anul 2009, atunci cand la dorinta Consiliului Local Cluj, proiectul trebuia convertit intr-unul pentru producerea de energie verde. Partenerii municipalitatii si-au cerut investiitile pe care le-au facut in proiectul initial, realizate pe terenul unde ar fi urmat sa se inalte cartierul de locuinte. La acest moment, partenerii primariei se puteau alege cu jumatate din terenul pus la bataie de catre municipalitate, adica aproximativ 100 de hectare.

O alta asociere la fel de paguboasa pentru primaria Cluj a fost cea din anul 2007  cu firma Impact Developer & Contractor, o asociere anuntata ca fiind unul dintre cele mai importante proiecte imobiliare ale Clujului, prin care urma sa se construiasca  un cartier de locuinte pe 267 de hectare pe Dealul Lomb.

Potrivit contractului, Impact Developer&Contractor ar fi trebuit sa construiasca 6000 de locuinte, fiind vorba de o investitie de 650 de milioane de euro. Municipalitatea se obliga conform contractului sa puna la dispozitie terenul si sa-l faca viabil pentru constructori, urmand sa predea catre administratia locala 89 de hectare cu utilitati si un numar de 75 de locuinte sociale in termen de un an de la obtinerea autorizatiei de constructie.

Impact Developer&Contractor a ajuns insa sa intre in insolventa si sa ceara scoaterea actionariatului reprezentat de primarie, pe motiv ca municipalitatea nu a facut dovada aportului la capitalul social cu terenul. Pe langa faptul ca  Impact Developer & Contractor nu a facut nimic din proiectul initial si a intrat in insolventa, acum cere rezilierea contractului cu primaria si daune in valoare de 61 de milioane de RON pentru nerealizarea conditiilor prevazute in contractul semnat intre parti.

Sa fie oare aceste asocieri paguboase doar un management prost, sau alegeri proaste facute de catre primarul Clujului, sau este cumva vorba chiar de mascarea unor tunuri sau tepe date contribuabililor?

[alert-announce]

Sursa: [1] ioncoja.ro

[2] Lorena Berthalan

[/alert-announce]

 

 

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns