Categories: Patriotism

ACADEMIA ROMÂNĂ se opune planului guvernului Soros si retelei de ONG-uri sorosiste prin care se incearca stergerea identitatii nationale

Identitatea romaneasca nu poate fi inteleasa fara componenta sa latina, indentitatea europeana, la randul ei, nu poate ignora aceasta componenta. Sa nu uitam eforturile Scolii Ardeleane, iluminismul romanesc, de a argumenta originea latina a poporului si a limbii romanesti in Transilvania.Sa nu uitam ca insusi statul roman s-a constituit, la 1859, in jurul ideii de unitate a tuturor celor „de ginta latina“. 

In acest context, prima misiune a Academiei Romane, la 1866, a fost sa alcatuiasca gramatica si dictionarul limbii romane, sa redacteze tratatul de istoria romanilor si tratatul de geografia Romaniei, tocmai pentru a sustine si cultiva constiinta identitatii noastre in spatiul carpato-danubiano-pontic. Or, acum, propunerile acestui nou Plan-cadru compromit printr-un singur gest, insuficient cantarit, eforturile a generatii de intelectuali responsabili si pun sub semnul pericolului insasi identitatea noastra. Consecintele nu vor intarzia sa apara, iar Istoria nu va fi ingaduitoare.

ACADEMIA ROMÂNĂ se opune planului guvernului Soros si retelei de ONG-uri sorosiste prin care se incearca stergerea identitatii nationale

Subiectul major care ingrijoreaza mediul academic si care se regaseste la nivelul tuturor celor trei variante, nelasand nicio posibilitate de optiune profesorilor, este reducerea numarului de ore, pana la disparitia din programa, la discipline fundamentale de studiu, menite sa formeze atat cultura generala, cat si constiinta istorica si identitara a noilor generatii.

Astfel, măsurile propuse de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei anunţă: dispariţia singurei ore de limba latină în gimnaziu, la clasa a VIII-a, amputarea unei ore de limba şi literatura română la clasele a V-a şi a VI-a şi diminuarea drastică a numărului de ore de istorie şi geografie, oricum insuficiente în urma reducerilor impuse de ultimul plan-cadru din 2001.

Semnalăm că toate cele patru domenii de studiu vitregite de actuala propunere sunt materii cu un puternic caracter identitar, contribuind împreună la dezvoltarea conştiinţei naţionale, europene şi umaniste a tinerei generaţii. Studiul limbii latine, limbii şi literaturii române, istoriei (naţionale şi universale) şi geografiei (României şi lumii) oferă copiilor repere existenţiale, orientându-i ca cetăţeni ce aparţin unui spaţiu şi unui popor european, vorbitori ai unei limbi de origine latină, înrudită cu alte câteva limbi europene descendente din acelaşi trunchi comun, purtători ai unor valori culturale şi etnice care s-au aflat întotdeauna în deplin respect şi armonie cu valorile altor popoare.

Sursa: ACADEMIA ROMÂNĂ

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

2 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

2 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

3 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

4 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

5 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

6 zile ago