Cele mai mari pierderi teritoriale ale Romaniei din istoria statului roman modern au fost provocate de tandemul nazismului si bolsevismului care si-au dat mana pentru a introduce un regim de sclavie si teroare asupra Europei. Cel mai mare cosmar al europenilor este ca aceste doua mari probleme ale Europei sa nu-si dea iarasi mana ca la inceputul celui de-al doilea razboi mondial, atunci cand rusii si germanii au provocat printr-un consens secret desfiintarea Poloniei, vanzarea tarilor baltice, dezmembrarea Romaniei si impartirea restului Europei dupa bunul lor plac.
In conditiile in care in acest moment atat Germania cat si Austria au o simbioza economica foarte dubioasa cu Federatia Rusa, mai ales in ceea priveste domeniul energetic, economiile Austriei si Germaniei fiind practic “subventionate” de catre gazul rusesc, austriecii au cam preluat controlul asupra economiei romanesti, detinand aproape totul: petrol si gaze ( OMV Petrom), 25% din sectorul bancar si cel al asigurarilor (Raiffeisen si BCR, Vienna Insurance si Uniqa (in domeniul asigurarilor)), 2/3 din piata prelucrarii lemnului din Romania (Schweihoffer si Egger), etc.
A doua colonizare “nemteasca” a Romaniei. Austriecii au preluat controlul asupra economiei romanesti
- Petrolul romanesc: Austria prospera de pe urma petrolului romanesc in timp ce romanii platesc cel mai mare pret la benzina din Europa. Aceasta este trista realitate pe care trebuie s-o infrunte astazi romanii. Imbecilitatea si tradarile celor care „au condus” Romania in ultimile doua decenii si jumatate ne-au adus la acest paradox. Cu toate ca Romania este prima tara din lume cu o productie de titei, prima tara din lume care a detinut o rafinarie, prima tara din lume care a exportat benzina la inceputul anilor 1900, etc, romanii au ajuns la trista si crunta performanta de a plati cea mai scumpa benzina din Europa, cu toate ca salariile romanilor sunt liliputane in comparatie cu cele ale altor europeni.
- 50% din gazul romanesc este detinut de catre austrieci. Daca analizam bursa gazelor din Austria, constatam rapid ca 50% este detinuta de austrieci si 50% de Gazprom.
- 25% din sectorul bancar si cel al asigurarilor controlat de austrieci (Raiffeisen și BCR, Vienna Insurance si Uniqa (in domeniul asigurarilor)). Austria a intrat direct cu bocancii pe piata asigurarilor din Romania, fortandu-si intrarea pe aceasta piata prin niste presiuni imense facute asupra mediului politic romanesc, cu scopul de a le crea firmelor austriece o legislatie cat mai favorabila, in dauna asiguratilor romani. Profitand de faptul ca in Romania domneste coruptia iar “alesii” romanilor sunt uneori sub stadiul animalelor unicelulare din foarte multe puncte de vedere, Austria a devenit practic cel mai mare jucator de pe piata asigurarilor din Romania, acest lucru fiind echivalent pentru unii cu detinerea controlului asupra loteriei.
- Doua treimi din industria prelucrarii lemnului din Romania sunt detinute tot de companii austriece (Schweihoffer si Egger ). Prin anul 2009, romanii au privit cu indiferenta sau oricum cu un interes rezervat, decorarea lui Klaus Iohannis de catre austrieci cu Ordinul de Merit „Marea Cruce de Argint”, pentru servicii deosebite aduse tarii lor. Intrebarea de aur este „ce fel de servicii a putut aduce Austriei aduce Klaus Iohannis”? Potrivit dezvaluirilor facute de catre justitiarul.ro, consulul onorific al Austriei la Sibiu, Andreas Huber, este de asemenea si finul lui Klaus Iohannis.
Consulul onorific al Austriei la Sibiu, Andreas Huber, este preocupat de bunastarea si apararea unor companii controversate din Romania, cum ar fi Kronospan si Holzindustrie, companii care „se bucura” in ultimul timp de o imagine tot mai proasta in randul opiniei publice romanesti. Andreas Huber este un lobbyist inversunat in favoarea termitelor de la Holzindustrie care transforma muntii Romaniei in peisaje apocaliptice, dar si pentru Kronospan, companie care prin politicile sale de dezvoltare si dispretul fata de angajati si de mediu a provocat o adevarata revolta in judetul Alba. - S-a constatat ca firmele austriece din Romania sunt pe primul loc la repatrierera capitalului catre companiile mama din Austria: OMV Petrom, BCR si Reiffeisen Bank se afla in fruntea lor (cu sute de milioane de euro repatriate in Austria).
- Datorita pretului scazut austriecii au inceput sa cumpere masiv teren arabil in Romania
- De asemenea, austriecii mai detin in Romania afaceri in domeniul imobiliar, al productiei caramizilor, al zaharului sau cel al constructiilor.
In mediul politic din Romania, cu foarte mici exceptii, nu prea exista politicieni romani care sa sesizeze acest mare pericol impotriva securitatii economice si energetice a tarii noastre.
Glasul.info