Românii se unesc, lupta impreuna pentru pastrarea identitatii nationale

Femeile românce ii imbraca in straie populare pe copiii din Martanus si Ojdula, judetul Covasna. Românii se unesc, lupta impreuna pentru pastrarea identitatii nationale, sunt umar langa umar cu fratii si surorile lor din Inima Tarii, din Covasna. Acest fapt este dovedit si de prietenele noastre dragi Marinela si Lorica, care desi sunt la mii de kilometri departare de Tara, sufletele lor frumoase ca primavara ce tocmai a venit se afla alaturi de copiii din Martanus si Ojdula.

Si datorita efortului lor financiar acesti pui de români vor creste in Traditie, vor imbraca costumul popular stramosesc in fiecare duminica cand vor merge la Biserica, la marile sarbatori nationale sau la spectacolele de dansuri populare, cu acest prilej infiintandu-se in cele doua sate si ansambluri folclorice, coordonate de parintele Valentin Cosneanu si de doamna preoteasa Elena.

Viata lunga si fericire sa le dea Dumnezeu!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Românii se unesc, lupta impreuna pentru pastrarea identitatii nationale

Va multumim din tot sufletul, Marinela si Lorica, va multumim ca nu uitati nevoile Tarii, desi si voi le aveti pe ale voastre, va multumim ca inima voastra mare bate in Inima Tarii. Dumnezeu sa va ocroteasca!

Eu unul cred ca puterea gesturilor femeilor care de-a lungul actiunilor noastre au randuit si impachetat cu o grija induiosatoare cadouri cu hainute noi, rechizite, carti si dulciuri pentru copiii din Harghita si Covasna, sau au cusut cu mainile lor steaguri tricolore pentru 1 Decembrie si nu numai, este greu de egalat.

Strângerea fondurilor pentru realizarea costumelor populare se desfasoara prin intermediul conturilor BRD:Cont lei:RO43BRDE080SV33092560800.Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800(cod SWIFT: BRDEROBU. Ambele conturi sunt deschise pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA.

Adresa: Brașov, str. Liviu Cornel Babeş, nr.15, bl. 20, sc. C, ap.1, Cod Poștal 50042. Un costum pentru fete costa 250 lei, unul pentru baieti 200 lei. Ele vor fi confectionate in Voinesti Covasna si Ojdula.

Aceste straie populare vor fi transmise si generatiilor viitoare de copii prin grija bisericilor ortodoxe din localitatile respective. Fiecare dintre voi poate coase un fir de istorie in satele din muntii si vaile fratilor nostri din Covasna.

Doamne ajuta!

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Ziua de 2 martie 1992 a fost declarata „Ziua Memoriei": „A fost razboi. . . ecoul lui si-acum mai este viu”

mie mart. 2 , 2016
Ziua de 2 martie 1992 a fost declarata  „Ziua Memoriei”, o zi despre care romanii din Republica Moldova isi aduc aminte cu tristete, onorand memoria celor au luptat, au fost raniti sau chiar si-au dat viata pentru a apara limba romana, traditiile, dreptul stramosesc asupra vetrei strabune, suveranitatea si independenta […]
Ziua de 2 martie 1992 a fost declarata „Ziua Memoriei": „A fost razboi. . . ecoul lui si-acum mai este viu”

Poate vă place și:

libris.ro