Colonel roman in rezerva: “In Republica Moldova se asteapta Unirea”

In Republica Moldova se asteapta reunificarea cu Romania in primul rand pentru ca exista o „scarba fata de clasa politica de la Chisinau”, a declarat colonelul in rezerva Ion Petrescu, scrie Epoch Times.

Colonel roman in rezerva: “In Republica Moldova se asteapta Unirea”

“Chiar daca unii in Romania nu cred, in Republica Moldova se asteapta unirea in primul rand pentru ca exista o scarba fata de clasa politica de la Chisinau”, a precizat analistul militar in cadrul dezbaterii “Migratia: factor de insecuritate in UE”, organizata joi, 12 noiembrie, de Centrul de Strategii Avansate.

Intr-adevar, in Republica Moldova exista mai nou chiar si printre minoritatile etnice precum ucrainenii, gagauzii, rusii si bulgarii, voci care nu doar ca sunt de acord cu Unirea Romaniei cu Republica Moldova, ci chiar militeaza activ pentru acest lucru. Motivele sunt multiple: economice, sociale, culturale, cetatenia europeana si posibilitatea miscarii libere in spatiul UE, dar si dezamagirea si dezgustul profund fata de “realizarile” clasei politice locale.

“Atunci cand s-a facut unirea dintre RFG si RDG stiau cu totii ca va avea loc schimbarea, ca vor avea pensii sau vor avea un viitor in noul stat german unit. Si conducatorii de la Chisinau asteapta, desi nu o declara, sa fie tratati pe principiul win-win si sa se simta respectati ca parte a unei administratii care va reprezenta o Romanie dupa modelul celei interbelice”, a adaugat Ion Petrescu, potrivit Epoch Times

Asa cum s-a intamplat si in cazul Unirii din 1918, elita politica si cea a oamenilor de afaceri din Republica Moldova asteapta sa fie “curtata” oficial de catre statul roman, cautand sa obtina maximul posibil, pastrandu-si sau chiar imbunatatindu-si priviliegiile actuale.

”Republica Moldova inseamna oficial 3.900.000 de locuitori, dintre care 400.000 sunt sub ocupatie ruseasca. Acolo sunt 1.800 de pacificatori rusi, plus 400 de militari Spetsnaz care au sosit intr-o calatorie turistica in blugi, in haine de sezon, si acum instruiesc trupele autoproclamatei Republici Transnistria, care este un spatiu de spalare a banilor europeni si euroasiatici”, a mai adaugat colonelul.

Realitatea istorica actuala din Republica Moldova este ca Unirea cu Romania trebuie sa se faca tinand cont si de minoritatile etnice care se gasesc acum pe teritoriul Basarabiei, fiind necesara prin unificarea administrativa si teritoriala “adoptia” cu drepturi depline a tuturor cetatenilor Republicii Moldova, indiferent de etnia acestora.

Surse: Epoch Times apud infoprut.ro

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

24 de ore ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

3 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

3 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

3 zile ago