Tarile victime ale deportarilor staliniste cer despagubiri Rusiei

Ucraina, Polonia si cele trei state baltice (Lituania, Letonia si Estonia), condamna deportarile masive din timpul regimului stalinist carora le-au cazut victime cetatenii acestor tari in anii ’40 si cer Rusiei sa recunoasaca aceste crime, sa ofere compensatii celor afectati care inca mai sunt in viata sau familiilor acestora si sa renunte de asemenea la glorificarea atrocitatilor comise de catre regimul sovietic.

Tarile victime ale deportarilor staliniste cer despagubiri Rusiei

Intr-un comunicat comun, ministrii de justitie ai celor cinci tari amintesc de dramele umane inimaginabile prin care au trecut cei deportati si familiile acestora, condamnand crimele lase comise de catre un regim totalitar sovietic.

In calitate de mostenitoare a URSS, Federatia Rusa nu a luat nici o masura reparatorie fata de numeroasele victime ale regimului sovietic, nici macar de ordin moral, ba chiar mai mult, organizeaza cu dese ocazii festivitati grandioase de glorificare a trecutului sovietic si ale atrocitatilor comise de regimurile totalitare din timpul URSS.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Nu este pentru prima data cand Rusia, in calitate de succesoare a fostei Uniuni Sovietice, este blamata pentru crimele impotriva umanitatii savarsite in timpul regimului sovietic, multe dintre acestea fiind infaptuite chiar si dupa finalizarea celui de-al doilea razboi mondial, lagarele mortii din URSS, oribilele gulaguri, functionand pentru o perioada mult mai indelugata decat cele naziste si provocand un numar urias de victime.

Romania este si ea la randul ei, una din tarile cu numeroase victime ale deportarilor masive staliniste, modalitati barbare prin care autoritatile sovietice au dorit indepartarea oricarei posibile opozitii din tarile invadate, totul fiind initiat in urma semnarii infamului pact Molotov-Ribbentrop.

 

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Poetul Laurian Stănchescu este interzis la Realitatea TV

mie iun. 15 , 2016
Poetul Laurian Stănchescu este interzis la Realitatea TV Dacă acum o lună și câteva zile era bine primit la Realitatea TV, de curând am fost informați că poetul Laurian Stănchescu și managerul general al ziarului online MAGAZIN CRITIC este interzis și de la această televiziune. Să înțelegem că patriotismul a fost tolerat doar […]
Poetul Laurian Stănchescu este interzis la Realitatea TV

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro