RSS
«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

TINERII DIN CERNĂUŢI AU SĂRBĂTORIT ZIUA UNIVERSALĂ A IEI ROMÂNEŞTI

Print Friendly, PDF & Email

Ziua Universală a Iei româneşti este sărbătorită de românii din întreaga lume la 24 iunie, de Sânziene, de praznicul Naşterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, în scopul păstrării tradiţiei portului popular. Este un eveniment global, iniţiat în 2013 şi coordonat de comunitatea online „La Blouse Roumaine”. Deci, sărbătorirea Zilei Iei este o hotărâre a mai multor oameni, care comunică prin rețele de socializare, în scopul păstrării patrimoniului nostru cultural, inclusiv a iei româneşti.

TINERII DIN CERNĂUŢI AU SĂRBĂTORIT ZIUA UNIVERSALĂ A IEI ROMÂNEŞTI

Al doilea an la rând, la Cernăuţi un grup de tineri români din capitala Bucovinei, comunicând prin reţelele de socializare, au susţinut propunerea Svetlanei Ursu, directoarea Şcolii Populare de Artă şi Civilizaţie Românească a Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești(director Iurie Levcic), de a promova cămaşa naţională românească.

Ieri, tinerii din ţinut s-au adunat la Universitatea Naţională „Iu. Fedkovyci” din Cernăuţi, unde s-au prins împreună într-o horă tradiţională, pentru a nu uita şi păstra identitatea românească, a demonstra specificul portului  nostru naţional, că am moştenit această comoară inestimabilă de la strămoşii noştri, trăitori de veacuri pe aceste meleaguri din Ţara de Sus a Moldovei lui Ştefan cel Mare.

Diana TOMA

Foto: „Zorile Bucovinei”

Sursa: zorilebucovinei.com

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline