Oleg Paholkov, deputat rus,Moldova,eliberata,fascisti,romani, Foto: moldnova.eu, Sandu Tarlev
In cele din urma, s-au hotarat unii rusi sa ne explice cum sta treaba cu “eliberarea” Basarabiei, sarbatorita cu mare fast de mancurtii si “molotovenii” din Republica Moldova pe 23 august.
Oleg Paholkov, un controversat deputat rus, inlatura din start orice confuzie asupra a ceea ce inteleg rusii prin “eliberarea” Basarabiei: “Moldova a fost eliberata de fascisti si de … romani”.
Daca rasfoim putin cartile de istorie, vom putea afla cu usurinta ca Imperiul Tarist a tot “eliberat” prin metode nu tocmai ortodoxe spatiul dintre Nistru si Bug, apoi dintre Prut si Nistru de etnicii romani, rusii ocupand timp de doua secole neintrerupt spatiul etnic romanesc prin colonizare, deportare, crime, teroare, rusificare, etc.
Controversatul deputat rus Oleg Paholkov ne spune asadar verde in fata ca rusii si-au dorit “eliberarea” Basarabiei de etnicii romani prin orice fel de metode posibile. Probabil ca au stiut cu doua secole mai devreme ca romanii vor deveni in viitor “fascisti”, asadar s-au apucat din timp cu inversunare sa “elibereze” spatiul etnic romanesc de … romani.
Oleg Paholkov a fost invitatul socialistilor din Republica Moldova cu ocazia aniversarii a 72 de ani de la declansarea operatiunii militare Iasi-Chisinau. Propaganda rusa are in continuare finetea unui elefant plasat intr-o camera ingusta, plina de bibelouri. Singurul aspect bun din aceasta situatie este faptul ca s-a lamurit putin cum sta treaba cu “eliberarea” Basarabiei.
Foto: moldnova.eu, Sandu Tarlev
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment