Indatorarea si saracirea Romaniei a fost programata cu mult timp inainte de a se desmetici romanii, Foto: captura youtube
Indatorarea si saracirea Romaniei a fost programata cu mult timp inainte de a se desmetici romanii, cu scopul principal de a conduce la un exod masiv al romanilor, in special din cauze economice. Imediat dupa lovitura de stat din 1989, Romania era o tara lipsita complet de datorii, ba chiar avea miliarde de dolari de recuperat de la alte tari care acumulasera datorii catre statul roman.
Contractele si comenzile externe pe care le avea statul roman atat pentru diverse ramuri ale industriei cat si ale altor domenii profitabile se derulau din inertie, in virtutea unor intelegeri semnate anterior cu mai multe tari ale lumii, de pe vremea cand delegatiile Romaniei in strainatate nu faceau doar turism, ci incheiau si semnau acorduri internationale de cooperare economica, stiintifica, culturala, etc
Asadar, nu era absolut nici un motiv pentru care sa explodeze in chiar primii ani, imediat dupa lovitura de stat din 1989, rata somajului, a inflatiei si a dezastrului economic, si cu atat mai mult nu era nici un motiv pentru ca Romania sa se indatoreze cu miliarde de dolari.
La zece ani dupa lovitura de stat din 1989, Iliescu facea o declaratie care la acel moment a trecut complet neobservata: “A fost o prostie ca Romania sa nu aiba datorii externe” (n.r. !!??!!).
Iata ca inca de pe atunci se pregatea terenul pentru indatorarea si saracirea Romaniei. Ce au inteles romanii din imprumutul de 20 de miliarde de dolari la FMI, in afara de o perioada cumplita de “austeritate”, care a generat uciderea a peste 400.000 de firme mici si mijlocii si exodul a cateva milioane de romani catre tarile Uniunii Europene?
Peste aproximativ 11 ani de la declaratia lui Iliescu cu privire la “necesitatea” datoriilor externe ale Romaniei, un alt asasin economic al tarii noastre, Mugur Isarescu, avea tupeul sa spuna ca “indatorarea externa a Romaniei a fost democratica, 4 milioane de persoane au luat aceasta decizie”.
Glasul.info
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment