libris.ro

India, Egiptul si tarile africane isi recupereaza vestigiile arheologice. Romania cand recupera tezaurile din Austria si Ungaria?

India, Egiptul si tarile africane isi recupereaza vestigiile arheologice. Romania cand recupera tezaurile din Austria si Ungaria?

India, Egiptul si tarile africane isi recupereaza vestigiile arheologice. Romania cand recupera tezaurile din Austria si Ungaria? Chiar daca au fost candva doar niste umile colonii ale tarilor occidentale,India, Egiptul si tarile africane isi revendica acum si isi obtin inapoi comorile de patrimoniu jefuite cu salbaticie de catre tarile coloniale. Pentru ca unele vestigii arheologice de patrimoniu sa poata fi retrocedate tarilor de origine s-au dus uneori tratative chiar si de cativa zeci de ani, mai ales ca unele muzee din Occident au preferat sa tina ascunse sub cheie prin depozite secrete unele vestigii, decat sa le expuna publicului larg.

Romania este la randul ei una dintre tarile care au fost despuiate secole la rand de comorile sale de patrimoniu. Astfel s-a ajuns ca astazi unele dintre cele mai frumoase si valoroase comori lasate de stramosii nostri sa zaca prin muzeele din Austria si Ungaria. Oare noi suntem chiar mai prejos decat India, Egiptul si tarile africane? Noi nu ne putem recupera comorile de patrimoniu din mainile celor care ne-au jefuit secole la rand tara de tot felul de bogatii?

Numeroase vestigii arheologice dacice scoase de catre arheologi din pamantul tarii noastre, sau descoperite accidental se afla acum prin muzeele din occident, in special in cele din Austria si Ungaria. Prezenta acestor artefacte dacice in muzeele unor tari care nu au absolut nimic in comun cu dacii reprezinta in primul rand o insulta la adresa stramosilor nostri, locul lor fiind bineinteles pe teritoriul tarii noastre, unde sa fie puse oricand la dispozitia istoricilor si cercetatorilor romani.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info