O echipa de tineri antreprenori din Iasi lupta pentru salvarea magazinelor de cartier, o lupta dusa in special cu hipermarketurile si marile lanturi de magazine. Se estimeaza ca doar in ultimii cinci ani au disparut peste 10.000 de mici magazine de cartier din Romania, majoritatea lor fiind mici afaceri “de familie”, insa care stimulau economia la nivel local, ofereau locuri de munca si alternative la marfurile din marile lanturi de magazine.
Un proiect romanesc si 100% iesean s-a materializat sub forma proiectului “La Băcănie“, gandit pentru a deveni o solutie de sprijinire a micilor magazine de cartier ” in lupta cu marile retele de supermarketuri care s-au extins in ultimii 6 ani foarte agresiv si au produs falimentul a cel putin 500 de magazine mici”.
Obiectivul principal al echipei de tineri antreprenori cu o experienta de 10 ani in domeniul vanzarilor pe piata FMCG este acela de a uni magazinele de cartier “sub un nume comun LA BACANIE, pentru a determina consumatorii sa se intoarca la magazinele de cartier, deoarece banii cheltuiti in aceste magazine raman in IASI”, dezvoltandu-se astfel comunitatea locala.
O echipa de tineri antreprenori din Iasi lupta pentru salvarea magazinelor de cartier
Initiativa tinerilor antreprenori s-a bucurat pana acum de sprijinul celor de la Ziarul Evenimentul si Iasi Tvlife Ro, fiind promovati in media locala.
“Cumpara de la producatorii locali!
Sprijină economia locală. Antreprenorii ieșeni donează în numele tău pentru Iași!
De fiecare dată când mergi la cupărături, participi la dezvoltarea economiei. Alege să sprijini economia locală și să susții antreprenorii ieșeni. Vrem să trăim într-un oraș smart, într-un oraș deștept, cu o cultură antreprenorială puternică, îndrăzneață și creativă. Orice oraș contemporan care respectă calitatea vieții urbane își respectă antreprenorii și-i încurajează să experimenteze.
De fiecare dată când te bucuri de produsele și serviciile antreprenorilor ieșeni, primeti o reducere în semn de empatie și prețuire.
Totodată, pentru fiecare achiziție, antreprenorii din program fac o donație modică în numele tău, prin care sprijină proiectele destinate dezvoltării Iașului. Cu fiecare donație, contribui la Fondul Comunitar, administrat de Fundația Comunitară Iași.
Grupurile civice de inițiativă și ONG-urile locale vor putea folosi acest fond, pentru a implementa proiecte de creștere a calității vieții urbane în Iași. Folosind Cardul Comunității când mergi la cumpărături, poți vota proiectele de care vrei să te bucuri în Iași…
Tu decizi, alături de antreprenori, ce proiecte vor primi finanțare prin Fondul Comunitar!
Programul a fost pentru prima dată demarat prin colaborarea Fundațiilor Comunitare din Odorheiul Secuiesc, care coordonează dezvoltarea proiectului la nivel național. Anul acesta, Iașul, Bacăul, Oradea și Prahova intră în rețeaua orașelor care însănătoșesc economiile locale.”, scriu tinerii antreprenori pe pagina labacanie.com
“Cam așa vor supermarketurile și multinaționalele să devenim. Oameni lacomi, care cumpără și consumă peste exces, fără a mai avea cumpătare.
Ei bine noi, magazinele de cartier, le propunem oamenilor să-și cumpere strictul necesar și să o facă de la magazinele alimentare de la colțul blocului. Astfel vei putea fi moderat și-ți vei lua doar ce ai nevoie și în plus vei susține economia locală.
Politicile și marketingul supermarketului sunt îndreptate spre a te determina să cumperi mai mult și ce nu ai neapărat nevoie. De asta și sunt diferențele majore, între state care aruncă cantități enorme de alimente deoarece cumpără mai mult decât au nevoie și cele care suferă de foame.
Să fim mai buni, mai atenți la ce consumăm, de unde cumpărăm și să ne ajutăm reciproc pentru ca să ne fie bine tuturor!
Cumpărați local și sprijiniți economia noastră!
#LaBăcănie #IubeșteIașul #Salveazămagazineledecartier!”, scriu cei de la “La Băcănie” pe pagina lor de facebook
Foto: facebook.com/iubesteiasul/
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.