In cel mai pur stil sovieto-internationalist, deputatul USR Iulian Bulai a venit sa ne readuca aminte ca "Basarabia nu este parte a Romaniei"!
In cel mai pur stil sovieto-internationalist, deputatul USR Iulian Bulai a venit sa ne readuca aminte ca “Basarabia nu este parte a Romaniei”! Deputatul USR Iulian Bulai s-a aratat profund nemultumit de sintagma “Ziua Unirii Basarabiei cu Romania” folosita ca nume al viitoarei zile naționale motivându-si nemultumirea prin urmatoarea declaratie: “Basarabia nu este parte a Romaniei. Nu ar fi mai larg să sărbătorim basarabenii de pretutindeni decât o zonă care nu mai este acum a României?”.
Marti, 28 februarie 2017, deputatii Comisiei de cultură au votat favorabil pentru un proiect legislativ prin care ziua de 27 martie ar fi fost declarata Ziua Unirii Basarabiei cu Romania ca zi de sarbatoare naționala. De unde atata “manie sfanta”, de factura progresisto-internationalista la politicienii USR-isti? Deranjeaza chiar atat de mult Sarbatorile Nationale ale Unitatii Romanilor?
Deputatul USR-ist Iulian Bulai, un vantura lume care nu-si poate justifica pe deplin o buna parte din averea acumulata prin veniturile sale declarate, s-a intors pe nepusa masa in Romania pentru a ne reaminti in cel mai pur bolsevic ca “Basarabia nu este parte a Romaniei.”
Internationalismul comunist s-a intors sub forma internationalismului progresist. Nici macar Igor Dodon n-o putea spune mai bine, in cel mai pur stil sovieto-internationalist, decat deputatul USR Iulian Bulai:
Se “rezista” mai nou si impotriva Sarbatorilor Nationale ale Unitatii Romanilor. E si normal de altfel, progresistii ii vor pe romani pe cat posibil mai dezbinati, pentru a fi cat mai usor asimilati de catre curentul progresisto-internationalist, in care statele nationale trebuie musai sa dispara.
PS: Apropo, si vantura lume asta #Rezista, rezista impotriva nazuintei romanilor de a putea trai reuniti in interiorul granitelor aceluiasi pamant stramosesc al tuturor romanilor!
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment