Patriotism

Ion Coja: „Cei care nu sunt capabili sa manifeste acest sentiment patriotic, nationalist, sunt niste oameni handicapati”

Ion Coja: „Cei care nu sunt capabili sa manifeste acest sentiment patriotic, nationalist, sunt niste oameni handicapati”. Invitat in emisiunea „Cronica Spiritului” de la postul de televiziune 6TV, o emisiune in care prezentatorul Dragos Dumitriu a ales in ajunul aniversarii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania de pe 27 martie 1918 o tema de dezbatere intitulata „Unirea Basarabiei – lectie pentru viitor”, profesorul Ion Coja a facut o declaratie surprinzatoare legata de cei care nu sunt capabili sa manifeste sentimentele de patriotism si nationalism.

„A fost identificata gena nationalismului. In ADN-ul uman, exista o gena a solidaritatii cu tribul, cu comunitatea din care faci parte. Povestea asta cu nationalismul are un substrat as zice fizic, natural, incat cei care nu sunt capabili sa manifeste acest sentiment patriotic, nationalist, sunt niste oameni handicapati, niste oameni care ies din starea de normalitate.

Deci, a fi atasat de neamul tau, de necazurile lui, de nevoile lui, cum zice poetul, este o stare fireasca, apartine naturii umane.”, a declarat profesorul Ion Coja in timpul emisiunii „Cronica Spiritului” de la postul de televiziune 6TV.ro

Ion Coja: „Cei care nu sunt capabili sa manifeste acest sentiment patriotic, nationalist, sunt niste oameni handicapati”

„In mod deosebit eu remarc un lucru: fata de alte popoare din jurul nostru, romanii sunt singurii care n-au facut romanizare fortata, n-au avut o politica de deznationalizare a minoritarilor. In jurul nostru: bulgarii, sarbii, maghiarii, rusii au dus o politica stupida, caraghioasa, de deznationalizare.

La romani nu exista asa ceva. Si lucru asta este neglijat. Ar trebui scos in fata, pus in comparatie pe doua coloane cu, sa zicem, gesturile, actele prin care in mod samavolnic si in mod programat s-a urmarit deznationalizarea romanilor din Ungaria si din Transilvania.”, a mai adaugat profesorul Ion Coja

Sursa: Glasul.info

Foto: captura 6TV.ro

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

o oră ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

2 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

5 zile ago