Știri

Taxele cetatenilor romani, jucate la pacanele. De ce sunt tot mai inversunati romanii impotriva institutiilor colectoare de taxe si impozite

Taxele cetatenilor romani, jucate la pacanele. Impozitele colectate timp de doi ani de zile de la locuitorii din localitatea Bârnova, judetul Iasi, au ajuns sa fie jucate la pacanele de catre contabilul primariei.

Angajat initial ca agent fiscal, Dorel Rotaru a primit in timp si atributii de casier, perioada in care si-a insusit din gestiune in repetate randuri, diferite sume de bani, acesta fiind de altfel un impatimit al jocurilor de noroc. Cu toate ca Dorel Rotaru a dovedit in dese randuri un comportament suspect, primind si un avertisment in scris pentru refuzul de a preda mai multe chitantiere catre inspectorul contabil al primariei, acesta a ramas in mod inexplicabil in continuare in functie, timp in care a delapidat banii institutiei.

Taxele cetatenilor romani, jucate la pacanele. De ce sunt tot mai inversunati romanii impotriva institutiilor colectoare de taxe si impozite

De ce sunt tot mai inversunati romanii impotriva institutiilor colectoare de taxe si impozite? Daca romanii ar vedea ca banii lor adunati din taxe si impozite sunt folositi intr-un mod responsabil si eficient pentru investitii in infrastructura, in educatie, in sanatate, in toate domeniile la care suntem acum deficitari, atunci nimeni nu ar mai avea de obiectat cu privire la taxele si impozitele impuse de catre autoritatile statului.

Insa cand vezi atat de numeroase exemple in care banii colectati din taxe si impozite se  scurg catre niste adevarate gauri negre, existand diversi “Dorei” care-si bat efectiv joc de efortul si sudoarea cu care romanii au muncit pentru a aduna cu chin si necaz fiecare banut pana si din piatra seaca, atunci te apuca pe loc greata cand se apropie momentul sa-ti platesti darile catre autoritatile statului.

Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

A.D. Xenopol Remembered: Historian of Romania, Philosopher of Europe

Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…

8 ore ago

ZILELE REZISTENȚEI. Ediția a 16-a. 18-20 iulie 2025, la Sâmbăta de Sus

Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…

o zi ago

Experimentul Pitești – realitate ocultată, suferință uitată

Experimentul Pitești nu este doar o pagină întunecată din istoria României, ci una dintre cele…

o zi ago

27 Iunie 1944 – Trei români au fost legați de stâlpi și împușcați de către armata horthystă la Sighet, jud Maramureș

O pagină tragică din istoria Maramureșului, uitată și neglijată pe nedrept 27 Iunie 1944 -…

3 zile ago

25 Iunie 1942 – Cum se petrecea colonizarea cu unguri a unei comune din Cluj prin deposedarea de locuințe a românilor

În perioada interbelică comuna Cuzdrioara ( acum în județul Cluj) făcea parte din județul Someș,…

6 zile ago