Site icon Glasul.info

Khazastanul despre distrugerea integritatii teritoriale ale fostelor state sovietice: “O pisica oparita se teme de apa rece”

Din 2018 Kazahstanul face trecerea la alfabetul latin

Din 2018 Kazahstanul face trecerea la alfabetul latin

Khazastanul despre distrugerea integritatii teritoriale ale fostelor state sovietice: “O pisica oparita se teme de apa rece”. Un politician din Kazahstan dezvaluie adevaratul motiv pentru care autoritatile din tara sa recurg la trecerea in mare graba de la alfabetul chirilic la cel latin.

Abordarea si implementarea agresiva a unor politici de trista amintire din partea Federatiei Ruse pentru fostele state sovietice care s-au eliberat de sub jugul URSS, face ca aceste state post-sovietice sa fie extrem de prudente in ceea ce priveste intentiile Rusiei.

Anexarea peninsulei Crimeea, conflictele asa zis “inghetate” din Abhazia, Osetia de Sud, Transnistria, si estul Ucrainei si initiate sub tutela Federatiei Ruse, sporesc sentimentul unei nevoi acute de prudenta maxima in ceea ce priveste relatiile cu Rusia.

Khazastanul despre distrugerea integritatii teritoriale ale fostelor state sovietice: “O pisica oparita se teme de apa rece”

Intr-un interviu acordat presei, Amirzan Kosanov, un politician din Kazahstan, recunoaste ca autoritatile kazahe prefera sa aiba o atitudine prudenta in ceea ce priveste politicile agresive ale Federatiei Ruse fata de fostele state ce au facut candva parte din URSS:

“Recunosc ca kazahii au o atitudine prudenta fata de autoritatile ruse actuale. Dupa anexarea Crimeei, dupa ce a facut (si inca face) Rusia in Transnistria, Abhazia, Donețk și Lugansk, Kazahstanul trateaza destul de critic actiunile Kremlinului pentru distrugerea integritatii teritoriilor statelor post-sovietice.

O pisica oparita se teme de apa rece, aceasta pozitie neo-imperialista a Kremlinului nu este deosebit de propice pentru oamenii care aspira la acest curent al valorilor politice rusesti.”, a declarat Amirzan Kosanov pentru Realnoe Vremya 

Exit mobile version