Kazahstan

Khazastanul despre distrugerea integritatii teritoriale ale fostelor state sovietice: „O pisica oparita se teme de apa rece”

Khazastanul despre distrugerea integritatii teritoriale ale fostelor state sovietice: „O pisica oparita se teme de apa rece”. Un politician din Kazahstan dezvaluie adevaratul motiv pentru care autoritatile din tara sa recurg la trecerea in mare graba de la alfabetul chirilic la cel latin.

Abordarea si implementarea agresiva a unor politici de trista amintire din partea Federatiei Ruse pentru fostele state sovietice care s-au eliberat de sub jugul URSS, face ca aceste state post-sovietice sa fie extrem de prudente in ceea ce priveste intentiile Rusiei.

Anexarea peninsulei Crimeea, conflictele asa zis „inghetate” din Abhazia, Osetia de Sud, Transnistria, si estul Ucrainei si initiate sub tutela Federatiei Ruse, sporesc sentimentul unei nevoi acute de prudenta maxima in ceea ce priveste relatiile cu Rusia.

Khazastanul despre distrugerea integritatii teritoriale ale fostelor state sovietice: „O pisica oparita se teme de apa rece”

Intr-un interviu acordat presei, Amirzan Kosanov, un politician din Kazahstan, recunoaste ca autoritatile kazahe prefera sa aiba o atitudine prudenta in ceea ce priveste politicile agresive ale Federatiei Ruse fata de fostele state ce au facut candva parte din URSS:

„Recunosc ca kazahii au o atitudine prudenta fata de autoritatile ruse actuale. Dupa anexarea Crimeei, dupa ce a facut (si inca face) Rusia in Transnistria, Abhazia, Donețk și Lugansk, Kazahstanul trateaza destul de critic actiunile Kremlinului pentru distrugerea integritatii teritoriilor statelor post-sovietice.

O pisica oparita se teme de apa rece, aceasta pozitie neo-imperialista a Kremlinului nu este deosebit de propice pentru oamenii care aspira la acest curent al valorilor politice rusesti.”, a declarat Amirzan Kosanov pentru Realnoe Vremya 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Alina Gorghiu umblă cu „dicționarul 𝐎𝐑𝐓𝐎𝐏𝐄𝐃𝐈𝐂” după ea ca să nu se împiedice în limba română!

Madam Alina Gorghiu umblă cu "dicționarul 𝐎𝐑𝐓𝐎𝐏𝐄𝐃𝐈𝐂" după ea ca să nu se împiedice în…

12 ore ago

Sediul Poliției de la Carei ținta bătăii de joc a unei conduceri exclusiv UDMR?

Deși li se cere să asigure ordinea și liniștea publică în Municipiul Carei din județul…

22 de ore ago

Copii certați și înjurați în limba română ca să înțeleagă că limba maghiară e frumoasă!

Un cadru didactic de la o școală dintr-un oraș ardelean și-a prezentat o metodă didactică…

2 zile ago

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

2 zile ago