Kazahstan

Khazastanul despre distrugerea integritatii teritoriale ale fostelor state sovietice: “O pisica oparita se teme de apa rece”

Khazastanul despre distrugerea integritatii teritoriale ale fostelor state sovietice: “O pisica oparita se teme de apa rece”. Un politician din Kazahstan dezvaluie adevaratul motiv pentru care autoritatile din tara sa recurg la trecerea in mare graba de la alfabetul chirilic la cel latin.

Abordarea si implementarea agresiva a unor politici de trista amintire din partea Federatiei Ruse pentru fostele state sovietice care s-au eliberat de sub jugul URSS, face ca aceste state post-sovietice sa fie extrem de prudente in ceea ce priveste intentiile Rusiei.

Anexarea peninsulei Crimeea, conflictele asa zis “inghetate” din Abhazia, Osetia de Sud, Transnistria, si estul Ucrainei si initiate sub tutela Federatiei Ruse, sporesc sentimentul unei nevoi acute de prudenta maxima in ceea ce priveste relatiile cu Rusia.

Khazastanul despre distrugerea integritatii teritoriale ale fostelor state sovietice: “O pisica oparita se teme de apa rece”

Intr-un interviu acordat presei, Amirzan Kosanov, un politician din Kazahstan, recunoaste ca autoritatile kazahe prefera sa aiba o atitudine prudenta in ceea ce priveste politicile agresive ale Federatiei Ruse fata de fostele state ce au facut candva parte din URSS:

“Recunosc ca kazahii au o atitudine prudenta fata de autoritatile ruse actuale. Dupa anexarea Crimeei, dupa ce a facut (si inca face) Rusia in Transnistria, Abhazia, Donețk și Lugansk, Kazahstanul trateaza destul de critic actiunile Kremlinului pentru distrugerea integritatii teritoriilor statelor post-sovietice.

O pisica oparita se teme de apa rece, aceasta pozitie neo-imperialista a Kremlinului nu este deosebit de propice pentru oamenii care aspira la acest curent al valorilor politice rusesti.”, a declarat Amirzan Kosanov pentru Realnoe Vremya 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Iulie – T𝐫𝐞𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐯𝐞𝐬̦𝐧𝐢𝐜𝐢𝐞 𝐚 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨d Ștefan cel Mare, manifestare organizată de Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui

"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…

18 ore ago

A.D. Xenopol Remembered: Historian of Romania, Philosopher of Europe

Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…

2 zile ago

ZILELE REZISTENȚEI. Ediția a 16-a. 18-20 iulie 2025, la Sâmbăta de Sus

Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…

3 zile ago

Experimentul Pitești – realitate ocultată, suferință uitată

Experimentul Pitești nu este doar o pagină întunecată din istoria României, ci una dintre cele…

3 zile ago

27 Iunie 1944 – Trei români au fost legați de stâlpi și împușcați de către armata horthystă la Sighet, jud Maramureș

O pagină tragică din istoria Maramureșului, uitată și neglijată pe nedrept 27 Iunie 1944 -…

4 zile ago